ΚΟΣΜΟΣ

Σε τριήμερη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της Lufthansa

Σε τριήμερη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της Lufthansa

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προχωρήσουν σε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα, από τις 2 μέχρι τις 4 Απριλίου.


Από την περασμένη εβδομάδα οι πιλότοι είχαν ψηφίσει μαζικά —σε ποσοστό 99%— υπέρ της απεργίας με βασικά αιτήματα την αύξηση των αποδοχών τους και τη βελτίωση των προϋποθέσεων για τον τερματισμό της καριέρας τους και τη συνταξιοδότησή τους.

Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit που εκπροσωπεί 9.000 κυβερνήτες και συγκυβερνήτες τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην απεργία που θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τονίζοντας ότι δεν έχει λάβει κάποια ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματά του από τη διοίκηση της εταιρείας.

"Λυπούμαστε για τη ζημία που θα υποστούν οι πελάτες της Lufthansa. Η διοίκηση έχει τον τρόπο να αποτρέψει" αυτήν την απεργία, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο, που υπόσχεται επίσης ότι δεν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του την περίοδο των διακοπών του Πάσχα που ξεκινά στις 14 Απριλίου.

Την Πέμπτη η Lufthansa αναγκάστηκε να ακυρώσει περισσότερες από 600 πτήσεις λόγω της απεργίας που είχε κηρυχθεί στο προσωπικό εδάφους σε πολλά γερμανικά αεροδρόμια από το συνδικάτο ver.di. Λόγω της απεργίας των πιλότων αναμένεται ότι θα ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις σε όλη τη Γερμανία.