ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Νεκροί στρατιώτες και μέλη της Αλ Κάιντα

Υεμένη: Νεκροί στρατιώτες και μέλη της Αλ Κάιντα

Τουλάχιστον 15 στρατιωτικοί της Υεμένης και 12 άνθρωποι που φέρονται να ανήκαν στην Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο στρατός διεξάγει εκτεταμένες επιχειρήσεις με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας.


Η επιχείρηση αυτή άρχισε πριν περάσουν δύο εβδομάδες από μια σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών στις οποίες σύμφωνα με τις αρχές της Υεμένης σκοτώθηκαν περίπου 65 εξτρεμιστές σε κρησφύγετα στο νότιο τμήμα της χώρας.

Κατά πληροφορίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας και αναμεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης στην Υεμένη τουλάχιστον 15 στρατιώτες και 12 αντάρτες σκοτώθηκαν και 4 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν σε ενέδρα στην περιοχή αλ Μάχφαντ, όπου είχαν εξαπολυθεί οι αεροπορικές επιδρομές.

Οι άνδρες του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας σε συνεργασία με πολιτοφυλακές «είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν τα υπολείμματα των τρομοκρατικών στοιχείων στην περιοχή αλ Μάχφαντ», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Αμπιάν, ο Τζαμάλ αλ Άκελ.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους πιο ενεργούς βραχίονες του διεθνούς εξτρεμιστικού δικτύου. Τα μέλη της έχουν προχωρήσει σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις, ενέργειες καμικάζι και εφόδους εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων, κυβερνητικών κτιρίων και ξένων, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους από το 2012.

Παρά τις προσπάθειες των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης και των ΗΠΑ, που εξαπολύουν συχνά εναντίον των μελών της επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη η ΑΚΑΧ παραμένει ιδιαίτερα ενεργή.

Διαβάστε επίσης: Οι αρχαιότερες πολυκατοικίες φτιαγμένες από λάσπη (pics)