ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επιβεβαίωση της καταδίκης του Μαρτσέλο Ντελλ΄ Ούτρι

Ιταλία: Επιβεβαίωση της καταδίκης του Μαρτσέλο Ντελλ΄ Ούτρι

Ο ιταλικός 'Αρειος Πάγος επιβεβαίωσε την καταδίκη του πρώην γερουσιαστή του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Μαρτσέλλο Ντελλ΄Ούτρι, σε επτά χρόνια φυλάκισης για έξωθεν στήριξη της μαφίας.

Με τον τρόπο αυτό, επιβάλλεται η ίδια ακριβώς ποινή φυλάκισης που είχε αποφασίσει και το εφετείο του Παλέρμο της Σικελίας, πριν από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τους ιταλούς ανώτατους δικαστές ο στενός αυτός φίλος και συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «είχε αδιάκοπες επαφές με την Κόζα Νόστρα από το 1974 μέχρι το 1992».

«Με την οριστική αυτή δικαστική ετυμηγορία - γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο- ο 'Αρειος Πάγος επιβεβαίωσε ότι ο πρώην γερουσιαστής λειτούργησε ως μεσάζοντας ανάμεσα στην μαφία της Σικελίας και στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος, κατά την διάρκεια της χρονικής περιόδου στην οποία γίνεται αναφορά, κατέβαλε στους αρχινονούς τεράστια χρηματικά ποσά».

Ο Μαρτσέλο Ντελλ' Ούτρι συνελήφθη στις 12 του περασμένου Απριλίου στην Βηρυτό, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου παραμένει υπό την συνεχή επιτήρηση αστυνομικών. Η Ιταλία έχει ζητήσει την έκδοσή του, αλλά δεν είναι σαφές ποτέ θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ – Ολάντ: Αναζωπύρωσαν τη γαλλογερμανική... φλόγα!