ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό στο Εβραϊκό Μουσείο

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό στο Εβραϊκό Μουσείο

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία τριών ατόμων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, προχώρησε η αστυνομία, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

«Υπήρχε ένα πρόσωπο που έφυγε από τον τόπο (του εγκλήματος) με το αυτοκίνητό του. Το εντοπίσαμε και το συλλάβαμε. Όμως δεν γνωρίζουμε εάν έχει κάποια σχέση με τα γεγονότα», ανέφερε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, διευκρινίζοντας όμως ότι ο συλληφθείς «θεωρείται ύποπτος».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο, ο οποίος δήλωσε «σοκαρισμένος» από τη σφαγή στο μουσείο, τόνισε ότι οι Βέλγοι είναι «ενωμένοι και αλληλέγγυοι».

«Η χώρα μας και όλοι οι Βέλγοι, όποια κι αν είναι η γλώσσα τους, η καταγωγή τους ή οι πεποιθήσεις τους, είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σε αυτήν την αποκρουστική επίθεση σε έναν εβραϊκό πολιτιστικό χώρο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια «για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες» του εγκλήματος.

Το «φρικτό μακελειό», όπως το χαρακτήρισε, καταδίκασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της χώρας του στο Βέλγιο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολάντ «εκφράζει την αλληλεγγύη της Γαλλίας στο βελγικό λαό», απευθύνοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Σεισμός στη Λήμνο: Δείτε τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Διαβάστε ακόμα:

Νορβηγία: Κυνηγός εντόπισε τον Μεγαλοπόδαρο; (video)

Γαλλία: 2,5 εκατ. ευρώ πουλήθηκαν δύο σελίδες του Τεντέν!