ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η αντιπολίτευση θέλει να βγάλει στο «σφυρί» το παλάτι και τα αεροπλάνα το Ερντογάν

Ερντογάν
Ολομέτωπη επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύει η αντιπολίτευση στην Τουρκία
AP

«Θα πουλήσουμε τα αεροσκάφη του Ερντογάν, το παλάτι θα κλείσει, θα παραχωρηθεί στο λαό, η προεδρία θα μεταφερθεί στο παλιό προεδρικό μέγαρο» διαμηνύει χαρακτηριστικά η τουρκική αντιπολίτευση, λίγο πριν από τις εκλογές

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύει η αντιπολίτευση στην Τουρκία, βάζοντας «στόχο» την χλιδάτη ζωή του Τούρκου προέδρου και τα περιουσιακά στοιχεία που έχει αποκτήσει ο θεσμός της προεδρίας.

«Θα πουλήσουμε τα αεροσκάφη του Ερντογάν, το παλάτι θα κλείσει, θα παραχωρηθεί στο λαό, η προεδρία θα μεταφερθεί στο παλιό προεδρικό μέγαρο» διαμηνύει χαρακτηριστικά η τουρκική αντιπολίτευση, που έχει συμμαχήσει κατά του Τούρκου προέδρου και του κυβερνητικού του εταίρου, εθνικιστή Μπαχτσελί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η τουρκική αντιπολίτευση μάλιστα κάνει λόγο για 13 αεροσκάφη, εκ των οποίων το ένα κοστίζει το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ. δολαρίων, το οποίο πάντως του το χάρισε ο εμίρης του Κατάρ.

«Η προεδρία θα επιστρέψει στο παλιό προεδρικό μέγαρο στην περιοχή Τσάνκαγια. Το προεδρικό παλάτι και όλες οι πολυτελείς κατοικίες και τα μέγαρα θα παραχωρηθούν για την χρήση του λαού. Θα πουλήσουμε τα αεροσκάφη τα οποία ανήκουν στην προεδρία και στη θέση τους θα αγοράσουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδροςς του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) Ιμπραήμ Τσανακτσί.

«Όταν κερδίσουμε τις εκλογές θα τηλεφωνήσω στους συνεργάτες του προέδρου και στους κρατικούς λειτουργούς, και θα πω ‘εγώ είμαι ο Κεμάλ και έρχομαι’» δήλωσε δε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.