ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Όλα τα σενάρια για την αυτοδυναμία

Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Όλα τα σενάρια για την αυτοδυναμία
EUROKINISSI

Δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι ενώ την ίδια ώρα το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue προβλέπει ιστορική διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων. 

Με τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις να έχουν ολοκληρωθεί μόλις τέσσερις μέρες πριν τις κάλπες, την Τετάρτη, όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λόγο να εξετάζει ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών καθώς σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές των εταιρειών, η αυτοδυναμία είναι δεδομένη για την Πειραιώς ανεξαρτήτως των κομμάτων που θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής.

Συγκεκριμένα, με τα σημερινά δεδομένα η Pulse εκτιμά πως η Πειραιώς θα εξασφαλίσει καθαρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή και στα δύο σενάρια που πραγματεύεται.

Στο πρώτο σενάριο, όπου τόσο η Ελληνική Λύση όσο και το ΜέΡΑ25 εισέρχονται σε επτακομματικό κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει 155 έδρες. Στο δεύτερο σενάριο, όπου η Βουλή είναι εξακομματική, η ΝΔ διευρύνει την πλειοψηφία της σε 159 βουλευτές.

Στην δεδομένη αυτοδυναμία συμφωνεί και η Public Issue η οποία στην ανάλυσή της σημειώνει πως η ΝΔ δείχνει να εξασφαλίζει άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, σε όλα τα ενδεχόμενα σενάρια, σχετικά με τον αριθμό των κομμάτων που αναμένεται να εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή (5κομματική, 6κομματική, 7κομματική). Ακόμη και στην περίπτωση 7κομματικής Βουλής, οι έδρες της ΝΔ, με βάση το αναμενόμενο ποσοστό της, προβλέπεται να προσεγγίσουν τις 165, σημειώνεται.

Δείτε τα σενάρια των εδρών

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.