ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο σκηνοθέτης και το διαμέρισμα του Μεταξουργείου – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο σκηνοθέτης και το διαμέρισμα του Μεταξουργείου – Τα αναπάντητα ερωτήματα
Pixabay

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση που αφορά στην ενοικίαση διαμερίσματος στο Μεταξουργείο, όπου φέρεται να έδινε το «παρών» γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Το 2012 νευραλγική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με υποθέσεις trafficking και άλλες σοβαρές υποθέσεις που άπτονται του οργανωμένου εγκλήματος έλαβε μία καταγγελία από άνθρωπο της περιοχής, η οποία ανέφερε ότι στο διαμέρισμα αυτό μπαινοβγαίνουν ανήλικα παιδιά που μπορεί να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

Η καταγγελία αυτή δυστυχώς δεν ερευνήθηκε όπως θα έπρεπε τότε από την Αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν η έρευνα να μην προχωρήσει ποτέ και να μη μάθουμε ποτέ τι συνέβαινε τότε σε αυτό το διαμέρισμα όπου φέρεται να έδινε το «πατών» και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Μάλιστα, ποτέ δεν έγινε γνωστό εάν το διαμέρισμα συνδεόταν με οποιοδήποτε τρόπο με κάποιο κύκλωμα εκμετάλλευσης ή μαστροπείας ανηλίκων. Οι αναφορές πάντως έκαναν λόγο για προσφυγόπουλα που έδιναν εκεί το «παρών». Πήγαιναν εκεί για να μάθουν θέατρο ή για κάποιο άλλο λόγο; Επίσης, πήγαιναν εκεί ύστερα από προτροπή κάποιας ΜΚΟ που προσέφερε θεατρικές δράσεις σε ανήλικα ή όχι.

Ούτε αυτό έχει απαντηθεί από τις Αρχές.

Η είδηση της σύλληψης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη επαναφέρει τα αναπάντητα ερωτήματα, αν και κανείς δεν έχει στοιχεία που συνδέουν τον συλληφθέντα με κάποιο κύκλωμα. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι εάν έγινε έρευνα από τις Αρχές για να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκαν από το Newsbomb.gr για το θέμα απάντησαν: «Η Αστυνομία προς το παρόν δεν διενεργεί κάποια έρευνα για όλα όσα ακούγονται γι’ αυτό το διαμέρισμα στο Μεταξουργείο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εάν οι εισαγγελικές Αρχές διέτασσαν κάποια προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τα δημοσιεύματα».

Αξιόπιστες πηγές εξηγούν ότι μόνο εάν άνοιγε ο φάκελος αυτός από την ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσε να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν ή όχι ανήλικοι που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Όχι ότι θα είναι μία εύκολη διαδικασία, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται σήμερα αυτά τα παιδιά.

«Μπορεί μέσα από μία τέτοια έρευνα να εντοπίζονταν πάρα πολλά θύματα εκμετάλλευσης μπορεί και κανένα. Είτε γιατί δεν θα βρίσκονταν στοιχεία είτε γιατί οι πληροφορίες και οι φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», καταλήγει αστυνομική πηγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Πότε ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση, μετακινήσεις