ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Υπόθεση Βαξεβάνη: Μυστήριο με τους ενόπλους που πυροβόλησαν αστυνομικούς

Υπόθεση Βαξεβάνη: Μυστήριο με τους ενόπλους που πυροβόλησαν αστυνομικούς

Κύκλος ερευνών ανοίγει από την Ασφάλεια Αττικής για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για πληροφορίες που έφτασαν σε εκείνον περί «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του.

Ήδη έχει διαταχθεί από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκαταρκτική εξέταση, ενώ με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε μέριμνα για την προστασία του δημοσιογράφου και εκδότη.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπαίνει η παρακάτω αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη: «Δέχθηκα τηλεφώνημα από σοβαρό άτομο, το οποίο μου είπε πως πρέπει να προσέχω, γιατί όπως το πληροφόρησε άλλο άτομο, δύο ένοπλοι που εντοπίστηκαν από την Ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και αφού πυροβόλησαν κατάφεραν να διαφύγουν, ήταν πρόσωπα που θα εκτελούσαν συμβόλαιο εναντίον μου αλλά ματαίωσαν το σχέδιο λόγω της συμπλοκής με τους αστυνομικούς».

Οι δύο ένοπλοι, όπως είχε γράψει το Newsbomb.gr, είχαν διαφύγει από την περιοχή του Αγίου Στεφάνου, αφού πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στην οδό Θησέως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μάρκας YAMAHA, τυπου ΧΤΧ, μαύρου χρώματος χωρίς πινακίδα.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τους ελέγξουν και όταν τους πλησίασαν με σκοπό να τους κάνουν σήμα να σταματήσουν, τότε δέχτηκαν πυρά.

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., «ο συνοδηγός πέταξε ένα σακίδιο στο οδόστρωμα και αμέσως έστρεψε ένα μακρύκανο όπλο, πιθανόν οπλοπολυβόλο, προς το μέρος των αστυνομικών και πυροβόλησε 3-4 φορές. Από τους πυροβολισμούς κανένας από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε και οι δράστες διέφυγαν προς την περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης και αποκλείστηκε ο χώρος έως ότου προσήλθαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες που επιλήφθηκαν, ενώ έτερες δυνάμεις προέβησαν σε αναζητήσεις με σκοπό την ανεύρεση των δραστών. Από το σημείο συνελέγησαν τρεις κάλυκες αγνώστου διαμετρήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη 1.30 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχαν στις αναζητήσεις των δραστών εντόπισαν κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης παρόμοια μοτοσυκλέτα με έναν αναβάτη. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη για περίπου δύο χιλιόμετρα προς την περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου και οι αστυνομικοί έχασαν την οπτική επαφή με τον ύποπτο.

Το σακίδιο που πέταξαν στο οδόστρωμα οι κακοποιοί που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς, με σκοπό να πάρουν θέση μάχης σε βάρος τους, ενδεχομένως να είναι αυτό που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου για την ταυτότητά τους. Οι αστυνομικοί το έχουν βάλει στο μικροσκόπιο, καθώς είναι το βασικό στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το γεγονός ότι οι δύο ένοπλοι έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, ματαίωσε το σχέδιό τους, όποιο και να ήταν αυτό. Έτσι ο γρίφος που καλούνται να λύσουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αφορά στα σχέδιά τους. Έκαναν προπαρασκευαστικές ενέργειες για κάποια επίθεση ή θα πραγματοποιούσαν κάποια επίθεση την ώρα που εντοπίστηκαν;

Όπως λένε αστυνομικές πηγές, από το βαρύ οπλισμό που είχαν πάνω τους, σε συνδυασμό με την αντίδρασή τους στον αστυνομικό έλεγχο, συνάγεται το συμπέρασμα ότι πρόκειται για έμπειρους ποινικούς. Οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και ήξεραν πώς να διαφύγουν σε περίπτωση ανατροπής του σχεδίου τους.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δύο ενόπλων που άνοιξαν πυρ σε βάρος των αστυνομικών τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2020 θα μπορούσε να δώσει απάντηση στο ερώτημα εάν συνδέονται ή όχι με τυχόν σχέδιο επίθεσης στο σπίτι του Κώστα Βαξεβάνη στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.