ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μυστήριο με την κλοπή «θησαυρού» 2 εκατ. ευρώ στους Αμπελόκηπους – Οι δράστες ήταν «υπερ-τυχεροί»;

Μυστήριο με την κλοπή «θησαυρού» 2 εκατ. ευρώ στους Αμπελόκηπους – Οι δράστες ήταν «υπερ-τυχεροί»;

Μυστήριο καλύπτει τη διάρρηξη με λεία-μαμούθ, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ (κατά δήλωση του θύματος) στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Οι διαρρήκτες φέρονται να αφαίρεσαν οικογενειακά κειμήλια, τα οποία ανήκουν σε μία 73χρονη γυναίκα, η οποία διαμένει στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η 73χρονη, είχε κρύψει τον οικογενειακό «θησαυρό» στην αποθήκη της πολυκατοικίας, θεωρώντας ότι δεν θα σκεφτεί κανείς να ψάξει σε εκείνο το σημείο. Ωστόσο, στην πράξη αποδείχτηκε ότι έκανε λάθος, καθώς διαρρήκτες παραβίασαν (και μάλιστα εύκολα) την πόρτα της αποθήκης (φαίνεται στη σχετική φωτογραφία) και άρπαξαν τα κοσμήματα - οικογενειακά κειμήλια. Η 73χρονη μίλησε στους αστυνομικούς, οι οποίοι της ζήτησαν να προσδιορίσει την αξία τους. Η ηλικιωμένη ανέφερε στις Αρχές ότι υπολογίζει την αξία των κλοπιμαίων στα 2 εκατομμύρια ευρώ, διότι επρόκειτο για εξαιρετικά σπάνια και ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα που πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Το νούμερο προκάλεσε αίσθηση στους αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας όπου απευθύνθηκε η γυναίκα για να καταγγείλει την κλοπή.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι διαρρήκτες είχαν παραβιάσει κι άλλες πόρτες αποθηκών.

Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι κακοποιοί να είχαν «εσωτερική πληροφόρηση» για το «θησαυρό». Το γεγονός ωστόσο ότι βρέθηκαν παραβιασμένες και άλλες αποθήκες της ίδιας πολυκατοικίας κάνει τους αστυνομικούς να ερευνούν και το ενδεχόμενο οι δράστες να μην είχαν πληροφόρηση αλλά να ήταν απλά «τυχεροί». Δηλαδή, να επρόκειτο για σπείρα που «χτυπά» εύκολους στόχους, χωρίς να έχει ιδιαίτερη «τεχνογνωσία» στις διαρρήξεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.