ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οργανωμένο Έγκλημα: Πέντε ομάδες «νονών» στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Οργανωμένο Έγκλημα: Πέντε ομάδες «νονών» στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μικτές ομάδες υπηρεσιών της Ασφάλειας συγκροτούνται για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Πρόκειται για «σύμπραξη» αστυνομικών, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία σε σοβαρές υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Τα μικτά κλιμάκια θα αποτελούνται από άντρες που υπηρετούν στη Δίωξη Ναρκωτικών, στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και στη Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Στις έρευνες θα συνδράμει και η Διεύθυνση Ανάλυσης Πληροφοριών (η… ΕΥΠ της ΕΛ.ΑΣ.), όπως και η Οικονομική Αστυνομία. Στόχος της «Task Force» είναι να μετατρέψει τις πληροφορίες που έχουν οι Αρχές για τη δράση εγκληματικών οργανώσεων σε στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύνταξη δικογραφιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. βάζει στο μικροσκόπιο πέντε «κεντρικές» ομάδες «νονών», οι οποίες έχουν «χαρτογραφηθεί» ως οι ισχυρότερες στον κόσμο της νύχτας.

Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν περνά απαρατήρητο ότι στην «εποχή των social media» που διανύουμε τα κοινωνικά δίκτυα θα μπορούσαν να αποτελέσουν σύμμαχο των Αρχών για την άντληση πληροφοριών.

Την ίδια ώρα, θα συνεχιστούν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Ασφάλειας σε νυχτερινά μαγαζιά που έχουν «χαρτογραφηθεί» ως συνδεόμενα με ανθρώπους της νύχτας. Στο ίδιο πλαίσιο θα καλούνται για «συζήτηση» στα γραφεία των «ειδικών υπηρεσιών» στη ΓΑΔΑ άνθρωποι που –κατά τους αρμόδιους αξιωματικούς- γνωρίζουν «πρόσωπα και καταστάσεις».

Οι παραπάνω ενέργειες λαμβάνουν χώρα με φόντο το μπαράζ δολοφονιών που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα.

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Newsbomb.gr θέτουν επί τάπητος και μία ακόμα παράμετρο, η οποία είναι σημαντική και δεν έχει «φωτιστεί»:

«Σχεδόν όλες οι δολοφονίες με άρωμα νύχτας έγιναν εντός αστικού ιστού και μάλιστα σε κεντρικά σημεία. Μάλιστα, πολλές εξ αυτών σημειώθηκαν σε ώρες αιχμής. Παρά ταύτα παρατηρήθηκε ότι σε κανένα από τα περιστατικά αυτά δεν υπήρξε ‘συνάντηση’ των δραστών με αστυνομικούς. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε καταδίωξη των εκτελεστών ή ‘διασταύρωσής’ τους με κάποιο όχημα που εκτελούσε περιπολία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η έξαρση της εγκληματικότητας οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ. στη λήψη μέτρων στο κομμάτι της αστυνόμευσης. Ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικότερες περιπολίες στις περιοχές της Αθήνας που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα με το έγκλημα. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, οι άντρες της ομάδας ΟΠΚΕ αλλά και αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τη δολοφονία με 14 σφαίρες σε βάρος του 39χρονου πυγμάχου στη Βάρη. Οι αστυνομικοί βάζουν στο μικροσκόπιο τις επαφές του 39χρονου, τους ανοιχτούς λογαριασμούς που μπορεί να είχε με άτομα από την Πάτρα αλλά και το κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια «σάρωσης» των εκπομπών σημάτων κινητών τηλεφώνων την επίμαχη ώρα στο σημείο της δολοφονίας. Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο οι «επαγγελματίες» εκτελεστές να άφησαν πίσω τέτοιου είδους «ίχνη».

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο κύκλος αίματος μπορεί ακόμα να μην έχει κλείσει. Η δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου «έδειξε» στις Αρχές ότι πλέον δολοφονούνται (και μάλιστα με απολύτως οργανωμένο τρόπο και από ‘επαγγελματίες’ με μεγάλη δύναμη πυρός) πρόσωπα που ουδέποτε θεωρούνταν «βαριά» ονόματα της νύχτας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο σαρωτικός ανασχηματισμός στον καιρό του κι οι εκλογές στην ώρα τους...