ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πολύνεκρες κακοκαιρίες στη Γουατεμάλα - Πάνω από 630.000 οι πληγέντες

Ισχυρές βροχοπτώσεις
AP Photo

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στη Γουατεμάλα από το Μάιο έχουν στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους ενώ οι πληγέντες έχουν φθάσει τους 632.243, κυρίως εξαιτίας των πλημμυρών, των κατολισθήσεων και των ζημιών στις υποδομές, ανακοίνωσε την Κυριακή (25/7) η Πολιτική Προστασία.

Κατά τα νεότερα δεδομένα 5.636 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σημείωσε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για την πρόληψη καταστροφών (CONRED), Νταβίντ δε Λεόν.

Σύμφωνα με το CONRED, στο οποίο υπάγεται η Πολιτική Προστασία, την Παρασκευή και το Σάββατο επλήγησαν 266 άνθρωποι καθώς 55 σπίτια υπέστησαν ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Πετέν και στην Άλτα Βεραπάς (βόρεια).

Μέχρι την Κυριακή, την τρέχουσα περίοδο των βροχών, η οποία διαρκεί ως το Νοέμβριο στη χώρα, έχουν υποστεί ζημιές 1.794 σπίτια, 56 σχολικά κτίρια, 98 δρόμοι και 11 γέφυρες.

Κάθε χρόνο, την περίοδο των βροχών χάνονται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ζωές στη συγκριτικά μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής, που βρίσκεται σε μια από τις περιοχές που χαρακτηρίζονται οι πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της Covid-19: Οι διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων