ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επικίνδυνη «μπίζνα»: Πουλάνε θαυματουργό «φάρμακο» για τον κορονοϊό – Τα ντοκουμέντα

Επικίνδυνη «μπίζνα»: Πουλάνε θαυματουργό «φάρμακο» για τον κορονοϊό
Η συγκεκριμένη απάτη απλώνει τα δίχτυα της και στην Ελλάδα.

Η διεθνής απάτη με τα «θαυματουργά ορυκτά έλαια» που θεραπεύουν από ασθένειες -ανάμεσά τους ο κορονοϊός- φαίνεται ότι απλώνει τα δίχτυα της και στη χώρα μας.

Πρόκειται για μία απάτη που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Αμερική. Ο λόγος για το σκεύασμα με την ονομασία «Miracle Mineral Solution» ή «MMS», το οποίο διαφημιζόταν από επιτήδειους -πριν ακόμα εμφανιστεί ο κορονοϊός – ως το θαυματουργό υγρό που θεραπεύει μία σειρά από ασθένειες (AIDS κλπ). Με την εμφάνιση της πανδημίας οι επιτήδειοι συμπεριέλαβαν τον Covid-19 στην «ατζέντα» τους, με στόχο να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως αποκαλύπτουν τα φωτογραφικά-ντοκουμέντα που δημοσιεύει το Newsbomb.gr, η συγκεκριμένη απάτη απλώνει τα δίχτυα της και στην Ελλάδα. Επικίνδυνα σκευάσματα που υπόσχονται θεραπεία από τον κορονοϊό και άλλες νόσους πωλούνται στο «εγχώριο» διαδίκτυο. Ηλεκτρονικό κατάστημα πουλάει έναντι 50 ευρώ δύο φιαλίδια του αποκαλούμενου «MMS». Σε άλλη ανάρτηση κάνουν έκπτωση πουλώντας έναντι 210 ευρώ 10 γυάλινα φιαλίδια.

Στην ιστοσελίδα τους τονίζουν ότι τα υποτιθέμενα θαυματουργά φιαλίδια παρέχουν προστασία και από τις μεταλλάξεις. «Το σκεύασμα λειτουργεί επίσης στην παραλλαγή Δέλτα και σε όλες τις άλλες παραλλαγές, επειδή είναι οξειδωτικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, σε ανάρτηση με τίτλο «Πώς λειτουργεί το MMS κατά του εμβολίου» αναφέρουν: «Σύμφωνα με αποδεδειγμένες περιπτώσεις και επιβεβαιωμένες από τους γιατρούς μας, μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη και ότι σε ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί με τον ιό corona, το MMS είναι απολύτως αποτελεσματικό. Έχει διαπιστωθεί ότι οι ασθενείς που ήταν προηγουμένως μαγνητικοί ανέκαμψαν, ότι τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν και ότι δεν είχαν πλέον ανώμαλο μαγνητικό πεδίο. Το MMS λειτουργεί επίσης στην παραλλαγή Δέλτα και σε όλες τις άλλες παραλλαγές, επειδή είναι οξειδωτικό, πράγμα που σημαίνει ότι οξειδώνει την πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να τη μετουσιώνει και να την καθιστά ακίνδυνη. Επομένως πρέπει να επικεντρωθούμε στη διάδοση πληροφοριών για τη λύση του προβλήματος και όχι μόνο του προβλήματος».

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που ρωτήθηκαν από το Newsbomb.gr σχετικά με τη συγκεκριμένη απάτη απάντησαν ότι «είναι γεγονός ότι η απάτη με τα MMS το τελευταίο διάστημα έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα, χωρίς όμως να έχει πάρει διαστάσεις. Φαίνεται ότι κάποιοι πάνε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία. Ήδη έχει εντοπιστεί στο διαδίκτυο σχετικό υλικό, το οποίο θα διαβιβαστεί το επόμενο διάστημα στις εισαγγελικές Αρχές, αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

«Είναι επικίνδυνο»

Στην Αμερική το υποτιθέμενο θαυματουργό διάλυμα έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ προειδοποιεί για το πόσο επικίνδυνο είναι και καλεί τους πολίτες να μην το πιουν. Η αμερικανική Δικαιοσύνη απαγόρευσε με απόφαση που εκδόθηκε το 2020 την πώληση του MMS για τη θεραπεία της COVID-19. Στις ΗΠΑ το σκεύασμα προωθείτο από οργάνωση που αυτοαποκαλείται «εκκλησία της Γένεσης II» και περιέχει διοξείδιο του χλωρίου, δηλαδή ένα ισχυρό λευκαντικό.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο, κατόπιν επείγουσας προσφυγής του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποφάσισε να επιβάλει προσωρινή απαγόρευση της πώλησης του σκευάσματος «Miracle Mineral Solution», το οποίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της οργάνωσης που το προωθεί, «θεραπεύει» το 95% των ασθενειών που υπάρχουν στον κόσμο: τον καρκίνο, το AIDS, τη χολέρα — πλέον, και την COVID-19. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγησε ότι το MMS είναι «χημικό» προϊόν, «ισχυρό λευκαντικό».

Στη Γαλλία, οι υγειονομικές Αρχές είχαν επίσης προειδοποιήσει από το 2010 εναντίον του κινδύνου δηλητηρίασης σε περίπτωση χρήσης του MMS, που προωθείτο στη χώρα ως φάρμακο που «θεραπεύει» τον αυτισμό.

Ανακοίνωση είχε εκδώσει πριν από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ο ΕΟΦ: «Το MMS είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ναυτία, έμετο και διάρροια και είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αφυδάτωση και μειωμένη αρτηριακή πίεση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Χαμός» on air ανάμεσα σε Αρναούτογλου και Γαρδέλη - «Δεν καταλαβαίνω τίποτα, με συγχωρείς»

«Ηλεκτροσόκ» στα νοικοκυριά από τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου

Νέα μέτρα: Κλείσιμο εστίασης νωρίτερα κι επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Βίντεο-ντοκουμένο από το άγριο ξύλο μαθητών με καθηγητή στο ΕΠΑΛ Αιγάλεω