ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: «Νταήδες» με… παρελθόν – Η άγρια επίθεση με ρόπαλο και τα ναρκωτικά

Κρήτη: «Νταήδες» με… παρελθόν – Η άγρια επίθεση με ρόπαλο και τα ναρκωτικά

Για άγρια επίθεση με ρόπαλο σε βάρος ενός 26χρονου τότε νεαρού είχε κατηγορηθεί το 2014 ο 38χρονος Κρητικός που κρατείται για την επίθεση σε βάρος οικογένειας Γερμανών που έκαναν διακοπές στο Ρέθυμνο.

Ο 38χρονος φέρεται να είναι το άτομο που τράβηξε μαχαίρι και απείλησε τους Γερμανούς. Το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ανακριτή. Μέχρι τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομίας.

Ποινικό παρελθόν είχε και ο 36χρονος φίλος του, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την επίθεση στους Γερμανούς. Ο 36χρονος, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του τζιπ, αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του.

Κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά, καθώς είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε χασισοφυτεία. Σε βάρος του ήταν σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και της χρηματικής εγγύησης. Και οι δύο δράστες αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί ήταν αυτοί που τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν με μπουνιές.

Το χρονικό

Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο Κρητικών έστησε τα ξημερώματα της Τρίτης η Αστυνομία στο χωριό Λιβάδια στον Μυλοπόταμο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο newsbomb ότι «ξέραμε ότι βρίσκονται στα Λιβάδια. Περικυκλώθηκε το χωριό από ισχυρές δυνάμεις. Υπήρχαν και ΕΚΑΜ υπό το φόβο αντίστασης. Οι καταζητούμενοι κατάλαβαν ότι έχει έρθει η ώρα της σύλληψης. Κρύβονταν σε οίκημα του χωριού, μέχρι που κατάλαβαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα κάνουν έφοδο στην περιοχή. Τότε αποφάσισαν να βγουν από το κρησφύγετό τους και να παραδοθούν. Οι συλλήψεις έγιναν στις 3.34 τα ξημερώματα».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν στο newsbomb ότι οι δύο συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί ήταν αυτοί που τους επιτέθηκαν. «Εμείς δεν κάναμε τίποτα. ΟΙ Γερμανοί μας χτύπησαν. Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισαν να μας κλείνουν το δρόμο, ενώ όταν προσπαθήσαμε να προσπεράσουμε το αυτοκίνητό τους ανέπτυξαν ταχύτητα και δεν μας άφηναν να ολοκληρώσουμε την προσπέραση βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας».

Οι δύο συλληφθέντες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα. Ο ένας από τους δύο και συγκεκριμένα το άτομο που φέρεται να τράβηξε μαχαίρι (και ήταν ο οδηγός του τζιπ) φέρει μελανιές στο μάτι (ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το τραύμα προήλθε από μπουνιά που δέχτηκε από τους Γερμανούς).

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες (ο συνοδηγός) είχε συλληφθεί στο παρελθόν σε αστυνομική επιχείρηση για χασισοφυτείες. Σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Πιο βαριές κατηγορίες (σε βαθμό κακουργήματος) αντιμετωπίζει ο οδηγός, ο οποίος τράβηξε μαχαίρι απειλώντας τους Γερμανούς. Και οι δύο Κρητικοί – οι οποίοι είναι κτηνοτρόφοι- θα οδηγηθούν εντός της ημέρες στον Εισαγγελέα.

Παρέμβαση Ντογιάκου

Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης για την υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος των Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοπόταμου, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στην ανακρίτρια Ρεθύμνου.

Η εντολή του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «...ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραγγελία αναφέρεται ότι από τη στιγμή που η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στον Μυλοπόταμο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών να διενεργηθεί η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις