ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Προσφυγικά: Πέταξαν στους αστυνομικούς πόρτες

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Προσφυγικά: Πέταξαν στους αστυνομικούς πόρτες
Χθες το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα έφοδο σε ένα από τα κτίρια των Προσφυγικών.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Προσφυγικά - Επίθεση σε αστυνομικούς, τους πέταξαν ακόμη και πόρτες

Ρεκόρ συλλήψεων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Η αστυνομία είχε προχωρήσει τα ξημερώματα της Τρίτης σε ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 27χρονου που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στη Real News τον περασμένο Ιούλιο.

Το απόγευμα της Τρίτης οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα έφοδο σε ένα από τα κτίρια των Προσφυγικών που τελούν υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, δείχνει πως επιχειρήθηκε να μπλοκαριστεί η είσοδος των αστυνομικών στο κτίριο. Στα πλάνα φαίνονται άνδρες των ΟΠΚΕ να επιχειρούν να εισέλθουν στα «Προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας με υψωμένες τις ασπίδες τους καθώς δέχονται «βροχή» από πέτρες, σίδερα μέχρι και ολόκληρες πόρτες.

Άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη, είχαν ανέβει στην ταράτσα κτιρίου και από εκεί «βομβάρδισαν« την διμοιρία των ΟΠΚΕ με ό,τι είχαν στα χέρια τους.

Ρεκόρ συλλήψεων

Τελικά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την περιοχή κατάφεραν να μπουν στο κτήριο και να φτάσουν μέχρι την ταράτσα προχωρώντας σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, κατά την οποία συνελήφθη και ο δράστης της εμπρηστικής επίθεσης κατά των γραφείων της Real, συνελήφθησαν 78 άτομα ενώ κατά τη διάρκειά της τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για μια σειρά από αδικήματα κατά περίπτωση όπως της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης κ.α.

Αίσθηση πάντως έχουν προκαλέσει και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους στημένους με το πρόσωπο στον τοίχο και δεμένους πισθάγκωνα, έξω από το εκκενωμένο πλέον κτίριο.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Νίκος Πήλος, μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, καθώς και μία έγκυος γυναίκα τριών μηνών.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube