ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Ψάχνουν τρομοκρατικό πυρήνα πίσω από τη σύλληψη των «7»

Πάτρα: Ψάχνουν τρομοκρατικό πυρήνα πίσω από τη σύλληψη των «7»

Τα επτά άτομα που συνελήφθησαν πήγαν το βράδυ της Πέμπτης στα δικαστήρια Πάτρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. 

Το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικός πυρήνας πίσω από τις συλλήψεις των 7 νεαρών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ερευνούν οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση.

Το κουβάρι της υπόθεσης, σύμφωνα με την εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, άρχισε να αποκαλύπτεται όταν βρέθηκε «ορφανό» DNA σε βιτρίνα που είχε σπάσει έπειτα από επεισόδια το 2017.

Τότε ένα άτομο που πήρε μέρος στα επεισόδια, τραυματίστηκε με τις Αρχές να ερευνούν την υπόθεση. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν το DNA, όταν μια πεταμένη χειρουργική μάσκα εντοπίστηκε δίπλα σε κλεμμένη μηχανή, που χρησιμοποίησε σε ληστεία στα Βραχνέικα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το DNA της μάσκας ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε το 2017 από τα επεισόδια και οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανάμεσά τους και τον 27χρονο που φέρεται να ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης.

Έτσι, οι αστυνομικοί που είχαν στήσει επιχείρηση για να παρακολουθούν κάθε κίνησή του, πήραν το καλαμάκι από τον καφέ που έπιναν και τον ταυτοποίησαν. Τα επτά άτομα που συνελήφθησαν πήγαν το βράδυ της Πέμπτης στα δικαστήρια Πάτρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σχετικές ειδήσεις

Πάτρα: Κακουργηματική δίωξη για τους επτά συλληφθέντες με τα όπλα και τα εκρηκτικά

Πάτρα: Ψάχνουν αν η σπείρα νοίκιαζε γιάφκα με κλεμμένη αστυνομική ταυτότητα

Πάτρα: Βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις που «δείχνουν» επιθέσεις – Στην ομάδα γιος στελέχους της 17Ν