ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καλαμάτα: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του «Αμερικανού»

Καλαμάτα: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του «Αμερικανού»

Ο νεαρός που συνελήφθη ήταν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα, συνοδηγός στο όχημα

Σε προσαγωγή και σύλληψη ενός άνδρα αλβανικής υπηκοότητας προχώρησε η Αστυνομία για την δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχει ταυτοποιηθεί και ο δεύτερος δράστης, επίσης αλβανικής υπηκοότητας.

Ο νεαρός που συνελήφθη ήταν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου με το παρατσούκλι «Αμερικάνος», συνοδηγός στο όχημα.

Όπως αναφέρεται, ο συνεργός του, οδηγός του οχήματος και πιθανόν αυτός που πυροβόλησε τον 47χρονο, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Η Αστυνομία έχει εδώ και δύο ημέρες, εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 47χρονο άνδρα στο κέντρο της Καλαμάτας, το πρωί της Παρασκευής (20 Ιανουαρίου).

Ο 47χρονος που είχε το παρατσούκλι «Αμερικάνος», έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου στην Καλαμάτα το πρωί της Παρασκευής. Ο 47χρονος ήταν γνώριμος στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ είχε βαριές καταδίκες σε Μεσσηνία και Αθήνα.

Ο «Αμερικανός» είχε εμπλοκή σε κυκλώματα της νύχτας και, όπως ανέφερε το MEGA, κυκλοφορούσε με περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Το χρονικό της μαφιόζικης εκτέλεσης στην Καλαμάτα

Ήταν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, όταν το μαύρο σκουτεράκι με τον 47χρονο κινούνταν επί της οδού Ύδρας. Λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση με την οδό Σόλωνος, ένα σκούρο «opel corsa» του έκλεισε το δρόμο και τον ανάγκασε να σταματήσει στη δεξιά πλευρά, κοντά σε σταθμευμένα οχήματα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άντρες, οι οποίοι φέρεται να τον παρακολουθούσαν και του είχαν στήσει ενέδρα. Ο οδηγός κατέβηκε, διαπληκτίστηκε με το θύμα και σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων τον γρονθοκόπησε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έβγαλε ένα όπλο και τον πυροβόλησε στο πόδι.

Οι δύο δράστες διέφυγαν αμέσως μετά το περιστατικό. Ο 47χρονος, παρά τον πυροβολισμό, κατάφερε να σηκωθεί και να περπατήσει λίγα μέτρα, μέχρι το απέναντι σταθμευμένο αυτοκίνητο, έχοντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, διακομίζοντας τον 47χρονο στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο άνδρας τελικά κατέληξε, καθώς είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, μιας και η σφαίρα έπληξε κεντρική αρτηρία.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και ξεκίνησε έρευνες, ενώ αναζητούν τους δράστες. Ο ένας εκ των δύο φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί. Χθες το απόγευμα σε παραλιακή περιοχή εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που έμοιαζε με τις περιγραφές που δόθηκαν για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην πρωινή επίθεση και νωρίς το βράδυ ταυτοποιήθηκε ότι είναι αυτό.

Σχετικές ειδήσεις