ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συμμορία εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους στα Βόρεια Προάστεια – Βίντεο ντοκουμέντο

Συμμορία εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους στα Βόρεια Προάστεια – Βίντεο ντοκουμέντο
Glomex

Ένας παρίστανε τον πλανόδιο πωλητή και απασχολούσε το θύμα και οι άλλοι έμπαιναν στο σπίτι να κλέψουν

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους στα βόρεια προάστια και έκλεβε χρήματα και τιμαλφή. Η ΕΛΑΣ κατάφερε να ταυτοποιήσει τους δράστες τουλάχιστον εννέα ληστειών σε σπίτια.

Βίντεο ντοκουμέντο από κλοπή που είχαν πραγματοποιήσει, πριν από ένα περίπου μήνα, στην περιοχή της Κηφισιάς, εξασφάλισε η ΕΡΤ. Όπως φαίνεται στο βίντεο τα μέλη της σπείρας πηδάνε πάνω την εξωτερική περίφραξη, καθώς τους αντιλήφθηκε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Λίγα λεπτά πριν, ένας από τους δράστες εμφανίστηκε στην ηλικιωμένη ως πλανόδιος πωλητής, και προσποιήθηκε ότι ήθελε να της πωλήσει λουλούδια. Όσο ο νεαρός κακοποιός την απασχολούσε οι συνεργοί του, μπήκαν στη μονοκατοικία και έψαχναν το σπίτι. Η γυναίκα τους αντιλήφθηκε, και τότε οι κλέφτες έφυγαν τρέχοντας.

Οι Αρχές συνέλαβαν πριν από λίγες ημέρες έναν 19χρονο στην περιοχή του Γέρακα, ενώ η Ασφάλεια Κηφισιάς ταυτοποίησε ακόμη τρεις συνεργούς του, 17 και 18 ετών.

Από την έρευνα, προέκυψε πως είχαν διαπράξει 9 κλοπές με την μέθοδο της απασχόλησης σε σπίτια ηλικιωμένων, σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Γέρακα και Μελίσσια.

Η λεία τους στις 90.000 ευρώ σύμφωνα με την αστυνομία. Ο 19χρονος προφυλακίστηκε με απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή.