ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παξοί: Το βεβαρημένο παρελθόν του 51χρονου που δέχθηκε 10 σφαίρες και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Παξοί: Το βεβαρημένο παρελθόν του 51χρονου που δέχθηκε 10 σφαίρες και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση
Newsbomb archive.

Σοκ επικρατεί στους Παξούς, ύστερα από αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών οφείλεται η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής, σήμερα τα ξημερώματα (10/08). Ο άνδρας πυροβολήθηκε από ομοεθνή του, στο λιμάνι της Λάκας των Παξών, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Αλβανικής μαφίας αποδίδεται το αιματηρό περιστατικό αργά το βράδυ της Τετάρτης στους Παξούς, όταν άγνωστος πυροβόλησε πολλές φορές τον 51χρονο Ανδρέα Καλέμι και εξαφανίστηκε.

Οι αρχές περισυνέλεξαν δεκατέσσερις κάλυκες από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας, ενώ, ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ταχύπλοο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δίνει «μάχη» για τη ζωή του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το θύμα είχε φθάσει στην Ελλάδα την 5η Αυγούστου, μέσω του συνοριακού φυλακίου της Κακαβιάς, μαζί με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του. «Κουβαλά» βαρύ ποινικό μητρώο, ενώ, θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του Έντμοντ Παπά τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Σελίτα της Αλβανίας, σύμφωνα με αλβανικά Μέσα ενημέρωσης.

Το 2001, συνελήφθη από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις RENEA, ενώ καταζητείτο διεθνώς από τις βελγικές δικαστικές αρχές, καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες ότι σε συνεργασία με τον αδελφό του, Φατμίρ Καλέμι, σκότωσε τους Αλβανούς αδελφούς Μεβλάν και Αντριατίκ Κάτσα, στο Βέλγιο, τη 13η Απριλίου 2001.

Στα ίδια δημοσιεύματα, αναφέρεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ, ο δράστης φέρεται να έχει μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα ειδικά για τον 51χρονο.

Ιστορία με… οσμή «βεντέτας»

Πίσω από τη δολοφονία του Έντμοντ Πάπα και κατ’ επέκταση τους πυροβολισμούς του Αντρέα Καλέμι φέρεται να βρίσκεται ένα «κουβάρι» υποθέσεων, στο οποίο εμπλέκεται η αλβανική μαφία και στο επίκεντρο βρίσκεται το εμπόριο ναρκωτικών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας, Top Channel. Η δολοφονία του Πάπα –για την οποία κατηγορείται ο Καλέμι– είχε τον χαρακτήρα αντιποίνων για την εξάρθρωση συμμορίας «αντιπάλου» του, κατά τη διάρκεια του εφετινού καλοκαιριού στα Τίρανα.

Το κύριο στοιχείο που οδηγεί την αστυνομία στη σύνδεση των δύο δολοφονιών είναι το γεγονός ότι ο Πάπα και ο αντίπαλός του συναντήθηκαν στους Αγίους Σαράντα, δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του· πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η συνάντηση δε φαίνεται να πήγε καλά και στη συνέχεια, σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό. Ο 49χρονος Πάπα εκτελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022, σε μπαρ στην περιοχή Σελίτα.

Αν και χαμηλών τόνων, θεωρείτο ένας από τους ισχυρότερους εμπόρους που μετέφερε ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία και από εκεί, στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Αντρέα Καλέμι είναι ξάδερφος του Αλεξάντερ Σαντικάι, ενός 27χρονου ο οποίος δολοφονήθηκε την 11η Ιουνίου στα Τίρανα, με βόμβα στο αυτοκίνητό του, από τον Πάπα. Ο Σαντικάι είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο του Πάπα δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του. Τα αίτια της δολοφονίας του ήταν ένα χρέος προς τον Πάπας, καθώς είχε αγοράσει περίπου 100 κιλά χασίς χωρίς να του τα έχει πληρώσει, σύμφωνα με τον πατέρα του Σαντικάι.

Σχετικές ειδήσεις