ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ ΣΤΟ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ «ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ενώπιον της δικαιοσύνης οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν - Πώς ξεσκεπάστηκε η δράση τους

Ενώπιον της δικαιοσύνης οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν - Πώς ξεσκεπάστηκε η δράση τους

Στο αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα δικαστούν σήμερα οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά απο καταγγελία ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ.

Πρόκειται για τον 57χρονο Ανθυπαστυνόμο Κ. Γ, υπηρετών στο Τ.Α. Νίκαιας και τον 53χρονο Αρχιφύλακα Κ.Α ο οποίος ανήκει οργανικά στο Α.Τ. Αιγάλεω, ωστόσο έχει βγεί σε αργία απο την υπηρεσία του.

Οι δυο αστυνομικοί διακρίνονται στα καρέ από το βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsbomb.gr, να κινούνται μπροστά, ενώ τους ακολουθεί ένας τρίτος άνδρας ο οποίος φοράει και αυτός γυαλιά και κατάφερε να διαφύγει.



Μόλις φτάνουν έξω απο το μίνι μάρκετ, πλησίαζουν τον ιδιοκτήτη και του λένε: «Ασφάλεια, πέρνα μέσα». Τραβώντας τον τουλάχιστον δυο φορές απο το χέρι. Ο 23χρονος όμως βλέποντας τις κινήσεις τους και φοβουμενος μην πέσει θύμα ληστείας , αρνήθηκε να περάσει στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Ο ίδιος μιλώντας στο newsbomb.gr περιγράφει εκείνα τα λεπτά:

"Καθόμουν στην καρέκλα έξω απο το μαγαζί, τους βλέπω να έρχονται και μου λένε ότι είναι αστυνομικοί. Δεν φοβήθηκα γιατί δεν έχω κάτι να κρύψω και τους είπα ότι σας ακούω πείτε μου τι θελετε. Εκείνοι επέμεναν να πάμε μέσα, εγώ δεν ήθελα γιατί πριν 3 μήνες πάλι 3 άτομα που μου είπαν ότι είναι αστυνομικοί με έβαλαν μέσα στο μαγαζί , με έδεσαν και με λήστεψαν και δεν ήθελα να πάθω τα ίδια. Ετσι φώναξα τη Σόνια απο το μαγαζί απέναντι και της είπα να καλέσει την αστυνομία».

Εκείνη τη στιγμή οι δυο αστυνομικοί άρχισαν να δείχνουν αναστατωμένοι και φέρεται να είπαν στον άνδρα που ήταν μαζί τους: «Φύγε εσύ, έρχεται η αστυνομία. Πράγματι ο άνδρας όπως φαίνεται και στο ντοκουμέντο φεύγει απο το σημείο και μένουν πίσω οι δυο αστυνομικοί. Η κοπέλα από την απέναντι επιχείρηση έτρεξε μέχρι το τμήμα ασφαλείας και κάλεσε τους αστυνομικούς. Όταν έφτασαν στο σημείο, ρώτησα τους συναδέλφους τους τι συμβαίνει με τον έναν να απαντά πως είχε πληροφορία από την Υπηρεσία του, ότι το μίνι μάρκετ εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και πιθανώς υπάρχουν πλαστά έγγραφα εντός, ενώ ο δεύτερος απέκρυψε ότι βρίσκεται σεκατάσταση αργίας και οργανικά ανήκει σε διαφορετική υπηρεσία απο τον πρώτο.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας του Αγίου Παντελεήμονα τους προσήγαγαν και κάλεσαν τους "αδιάφθορους" οι οποίοι ερεύνησαν την υπόθεση. Μάλιστα έλαβαν κατάθεση και απο τον διοικητή του πρώτου αστυνομικού ο οποίος τον... διεψευσε λέγοντας ότι: «Ο συγκεκριμένος Αστυνομικός δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη Υπηρεσία, καθώς είχε διατεθεί σε απογευματινή βάρδια και ουδέποτε του δόθηκαν εντολές να μεταβεί σε οποιαδήποτε περιοχή του κέντρου των Αθηνών προς διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης ή πληροφορίας της Υπηρεσίας του».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εμφανίστηκε στους αστυνομιοκούς απόλυτα σίγουρος ότι ήταν τα τρία άτομα που τον πλησίασαν είχαν σκοπό να τον ληστέψουν...

Σχετικές ειδήσεις