ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛ.ΑΣ.: Ειδική επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας - Έγιναν 171 προσαγωγές και 57 συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ.: Ειδική επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας - Έγιναν 171 προσαγωγές και 57 συλλήψεις
astynomia.gr

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Ειδική επιχειρησιακή δράση υλοποιήθηκε από τις 26 έως τις 31 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Στόχος της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου (Οδούς Ερμού και Αθηνάς), ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η πάταξη παράνομου υπαίθριου εμπορίου από πλανόδιους πωλητές.

astynomia.gr

Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκαν έλεγχοι και για την τήρηση των μέτρων που αφορούν την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν:

  • 484 έλεγχοι ατόμων,
  • 171 προσαγωγές και
  • 57 συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ -11- άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.
astynomia.gr

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.