ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η εγκατάσταση της Μοσάντ στην Αθήνα και η τρομοκρατία

Η εγκατάσταση της Μοσάντ στην Αθήνα και η τρομοκρατία

Όλο το παρασκήνιο και οι φόβοι για νέο χτύπημα

Η Μοσάντ βρίσκεται μόνιμα στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα λόγω των συχνών επισκέψεων Ισραηλινών επιχειρηματιών και προσωπικοτήτων που καταφθάνουν στην χώρα για τις επικείμενες συνεργασίες Ελλάδας - Ισραήλ. Δεν ισχύει, λοιπόν, η... προπαγάνδα περί άφιξης κλιμακίου της στην Αθήνα, απλά την ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η καλά πληροφορημένη μυστική υπηρεσία του κράτους του Ισραήλ ήξερε καλά ότι η έντονη επιχειρηματική και σε πολλές περιπτώσεις παράλογη δραστηριότητα του Ισραήλ, θα προκαλούσε κάποιου είδους τρομοκρατική δραστηριότητα και θα συμπεριελάμβανε στους πιθανούς στόχους, επίσημους προσκεκλημένους, δίνοντας πρώτα ένα μήνυμα σαν αυτό που έδωσε με το χτύπημα της πρεσβείας.

Η συνεργασία της Μοσάντ με υψηλά στελέχη των επίσης ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ήταν μοιραία παρόλο που η ισραηλινή μυστική υπηρεσία λειτουργεί τελείως μοναχικά και χωρίς πολλές φορές να δίνει λογαριασμό στις συνεργαζόμενες υπηρεσίες των χωρών που δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νewsbomb.gr, τον τελευταίο αυτό μήνα η Μοσάντ απέτρεψε δυο επισκέψεις επιφανών επιχειρηματιών από το Ισραήλ στην Ελλάδα για λόγους ασφαλείας.

Σημειωτέον, ότι πολλές επίσημες επισκέψεις Ισραηλινών παραγόντων στη χώρα μας, πραγματοποιούνται για λόγους ασφαλείας, κάτω από άκρα μυστικότητα και χωρίς ακόμη να ενημερώνεται η ισραηλινή πρεσβεία. Από την άλλη πλευρά οι χώροι συναντήσεων αυτών των επιχειρηματιών μετατρέπονται σε χώρους υψηλής ασφάλειας όπου ακόμη και αυτοί που τους σερβίρουν τον καφέ ή το φαγητό είναι πράκτορες.

Η Μοσάντ ακολουθούσε τη μέθοδο ασφαλείας που συνηθίζει να ακολουθεί όταν πρέπει να προφυλάξει υψηλά πρόσωπα της άμυνας του Ισραήλ εδώ και καιρό και στην Ελλάδα.

Όμως, μετά το χτύπημα στην ισραηλινή πρεσβεία το κλιμάκιο της Μοσάντ στην Αθήνα ενισχύθηκε και για λόγους γοήτρου, αφού το πολύ απροκάλυπτο χτύπημα φαίνεται να εξόργισε τα υψηλά στελέχη της μυστικής υπηρεσίας.

Υπήρχαν οι υποψίες για ένα τέτοιο χτύπημα, όχι όμως για την πρεσβεία. Δεν φαντάζονταν οι πράκτορες της Μοσάντ ότι οι τρομοκράτες θα έφταναν σε τέτοιο σημείο. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η συγκεκριμένη πρεσβεία διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας, κυρίως όμως, για το εσωτερικό της. Το ανθρώπινο δυναμικό, τα μηχανήματα ανίχνευσης και οι αλεξίσφαιρες πόρτες ανάμεσα ακόμη και στα δωμάτια και τα γραφεία κάνουν αδύνατη την οποιαδήποτε εισβολή.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στην πρεσβεία του Ισραήλ δεν μπορεί να περάσει ούτε... μύγα, όμως η εξωτερική κάλυψη του κτηρίου είναι ευάλωτη σε οποιονδήποτε, αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνο εξωτερικές ζημιές.

Το καλά ενισχυμένο κτήριο ακόμη και εξωτερικά δεν θα άφηνε εκτεθειμένο το προσωπικό της πρεσβείας σε καμία περίπτωση ακόμα καξ αν βρισκόταν μέσα.
Το γεγονός ότι την ημέρα του χτυπήματος (ξημερώματα Παρασκευής 12/12/2014) είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νewsbomb, συγκεκριμένη δραστηριότητα από την Πρεσβεία της Παλαιστίνης, ήταν κάτι που μπέρδεψε λίγο τον χαρακτήρα της αποτίμησης της τρομοκρατικής ενέργειας, με αποτέλεσμα πηγές των μυστικών υπηρεσιών να αποδίδουν τη συγκεκριμένη στιγμή του χτυπήματος σε απλό ρίξιμο «στάχτης στα μάτια».
Στις 12/12/1014, την ίδια δηλαδή ημέρα του χτυπήματος, είχε προγραμματιστεί στην Πρεσβεία της Παλαιστινιακής αρχής από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι, ενημέρωση για τη δολοφονία του Παλαιστίνιου Υπουργού και υπήρχε επίσημη πρόσκληση για όσους επιθυμούσαν να αποδώσουν τιμή, με μορφή συλλυπητηρίων, με παράλληλη συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό. Η εκδήλωση αυτή, κεκλεισμένη των θυρών της Παλαιστινιακής αρχής, θα γινόταν λίγα μέτρα πιο πάνω από την Ισραηλινή πρεσβεία, όπου βρίσκονται τα γραφεία της.
Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν το χτύπημα εκείνο το ξημέρωμα και μια συγκεχυμένη ερμηνεία για τους λόγους της επίθεσης θα βοηθούσε, αφού όλοι αντιληφθήκαμε ότι αμέσως ο ξένος τύπος και κυρίως ο Ισραηλινός πήγε να αποδώσει τη δυναμική του χτυπήματος στην αντίδραση για την δολοφονία του Παλαιστίνιου Υπουργού αλλά και στα δήθεν φιλοπαλαιστινιακά συναισθήματα του ελληνικού λαού.
Αυτή η στοχοποίηση κρύβει πολλούς κινδύνους για όλες τις πλευρές.
Από την πρώτη στιγμή, βέβαια, του χτυπήματος, γίνονται συνεχείς συσκέψεις και επανασχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας διότι υπάρχει η ανησυχία από όλες τις πλευρές για ένα επόμενο χτύπημα σε νέο στόχο.
Άλλωστε οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δηλώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb, προς κάθε κατεύθυνση στις συσκέψεις τους, ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ενός πιο δυναμικού χτυπήματος και ότι μια προκήρυξη που ίσως αποσταλεί τελικά για το χτύπημα θα πρέπει να ερμηνευθεί σωστά και όχι επιπόλαια».

Σχετικές ειδήσεις