ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δύο συλλήψεις για διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών στη Ρόδο

Δύο συλλήψεις για διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών στη Ρόδο

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (16/1/2015) σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 30χρονος και μια 25χρονη υπήκοος Βουλγαρίας κατηγορούμενοι για προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί της Ρόδου.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και έναν 41χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο σε φυλακή, κατ’ εντολή του οποίου ενεργούσαν.

Σημειώνεται ότι, ο 41χρονος έγκλειστος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για παρόμοιες υποθέσεις.

Αναλυτικότερα εξακριβώθηκε ότι, ο έγκλειστος Αλβανός με ενέργειες του προμήθευε τον 30χρονο ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης και κανόνιζε τις διαδικασίες διακίνησής τους σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ο 30χρονος αναλάμβανε την παραλαβή, τη φύλαξη στην κατοικία του από κοινού με την 25χρονη και το διαμοιρασμό των ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το απόγευμα της Παρασκευής (17/1) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στοχευόμενος έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε ο 30χρονος και βρέθηκαν στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, φιξάκια ηρωίνης, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Αμέσως, ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στην κατοικία που διέμενε μαζί την 25χρονη και χρησιμοποιούσαν ως κρύπτη των ναρκωτικών.

Στους παραπάνω χώρους, καθώς και στο πατρικό του σπίτι στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Ηρωίνη συνολικού βάρους 660,4 γραμμαρίων
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • 3 Κινητά τηλέφωνα
  • 285 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σχετικές ειδήσεις