ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η Αγγελική του Ξηρού κατέγραψε την πρόβα της επίθεσης στον Κορυδαλλό (video)

Η Αγγελική του Ξηρού κατέγραψε την πρόβα της επίθεσης στον Κορυδαλλό (video)

Βίντεο στο οποίο η προφυλακισμένη συνεργός του Χρσιτόδουλου Ξηρού, Αγγελική, μαζί με τη βοήθεια συνεργού της είχε καταγράψει τη διαδρομή την οποία θα ακολουθούσαν οι τρομοκράτες ως τις φυλακές Κορυδαλλού για να υλοποιήσουν το σχέδιο «Γοργοπόταμος» έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ακούγεται η φωνή της Αγγελικής η οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο θα υλοποιούνταν στις 4 Ιανουρίου, Βάσει αυτού, ο Χριστόδουλος Ξηρός και ασύλληπτοι «Πυρήνες» θα πάρκαραν ένα κλεμμένο φορτηγάκι - παγιδευμένο με βόμβα «μαμούθ» έξω από την πρώτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο φορτηγάκι θα είχαν βάλει 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ANFO, αλλά και σακιά με άμμο για να κατευθύνουν το ωστικό κύμα προς τον μαντρότοιχο των φυλακών.

Για το σχέδιο απόδρασης ήταν ενήμεροι οι κρατούμενοι κι έτσι από την έκρηξη μεγάλης ισχύος θα γκρεμιζόταν ο μαντρότοιχος των φυλακών και οι «Πυρήνες» θα έτρεχαν να αποδράσουν.

Συνεργοί του Ξηρού θα τους περίμεναν σε δύο βαν, στο ένα θα έμπαιναν οι δραπέτες και στο άλλο θα βρισκόταν ο τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» με πέντε συνεργούς του. Μόλις, οι αστυνομικοί και η εξωτερική φρουρά θα κυνηγούσε τους δραπέτες, ο Ξηρός και οι υπόλοιποι από την ομάδα υποστήριξης θα έβγαιναν έξω και θα τους έριχναν εν ψυχρώ με ρουκετοβόλο αλλά και καλάσνικοφ.

Σχετικές ειδήσεις