ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κέρκυρα: Δύο άτομα συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Κέρκυρα: Δύο άτομα συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Δύο άτομα ηλικίας 54 και 56 ετών συνελήφθησαν από στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, μετά από διαδοχικές επιχειρήσεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 361 γραμμάρια ηρωίνης, 103,9 γραμμάρια κοκαΐνης, περισσότερο από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.210 ευρώ.

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της προαναφερθείσας υπηρεσίας στην πόλη της Κέρκυρας και κατόπιν πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 361 γραμμαρίων, περισσότερο από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης σε συσκευασίες, κοκαΐνη βάρους 5,6 γραμμαρίων, ένα δενδρύλλιο κάνναβης καθώς και ναρκωτικά χάπια.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των 11.900 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όσον αφορά τη δεύτερη, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 56χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 98,3 γραμμαρίων, λευκή σκόνη βάρους 86,6 γραμμαρίων που χρησιμοποιείται για την πρόσμιξη της κοκαΐνης, καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης ο 56χρονος είχε εισαγάγει την ανωτέρω ποσότητα από τη Βραζιλία στην Ελλάδα με σκοπό να την διακινήσει στο νησί της Κέρκυρας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σχετικές ειδήσεις