ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ - «Καρατόμησαν» τον Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ - «Καρατόμησαν» τον Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τις καταγγελίες τουΓιάννη Πανούση,αλλάζει αιφνιδιαστικά η διοίκηση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με απόφαση τουαναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός ζητά την αντικατάσταση του νυν Διευθυντή της Υπηρεσίας, αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου, με τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιο Αναστασάκο.

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ένας μάχιμος αξιωματικός με μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη του εγκλήματος καθώς υπήρξε για χρόνια διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονιών, είχε υπηρετήσει παλαιότερα -όταν πρωτοιδρύθηκε- στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μάλιστα η θητεία του ήταν τόσο επιτυχημένη που είχε παραγγελθεί συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του από αρχιμαφιόζο ο οποίος τώρα βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Ο νέος -όπως όλα δείχνουν- Διευθυντής της Υπηρεσίας, ταξίαρχος Αναστάσιος Αναστασάκος, υπηρετούσε έως τώρα στις Οικονομικές Υπηρεσίες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παλαιότερα είχε βρεθεί και αυτός στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου τη συγκριμένη χρονική στιγμή, εγείρει ερωτήματα καθώς έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση για σχέδιο φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης.

Ο ίδιος ο κ. Πανούσης δεν έχει προχωρήσει σε σχολιασμό της αντικατάστασης αυτής αλλά το περιβάλλον του διαρρέει ότι υπάρχει σύνδεση των δύο γεγονότων καθώς μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί απόπειρα συγκάληψης.

Εν τω μεταξύ, ο Αναστάσιος Αναστασάκος έχει κληθεί σε ακρόαση αύριο Τετάρτη (11/11) στις 3 το μεσημέρι, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι' αυτήν την ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις