ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πετράλωνα: Ηλικιωμένη «έγδυνε» ανυποψιάστους πολίτες - Πώς κατάφερε να «αρπάξει» 50.000 ευρώ!

Πετράλωνα: Ηλικιωμένη «έγδυνε» ανυποψιάστους πολίτες - Πώς κατάφερε να «αρπάξει» 50.000 ευρώ!

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται μία 73χρονη, η οποία εδώ και καιρό είχε στήσει μεγάλη απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Μάλιστα, με τα... ψέματά της κατάφερε να βάλει στις τσέπες της... 50.000 ευρώ!

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το πρωί της Πέμπτης (23/03/2017) στα Πετράλωνα μία 73χρονη για απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα διορισμού τους σε υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με τη δράση γυναίκας, η οποία εξαπατά πολίτες με την υπόσχεση διορισμού τους σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω ΑΣΕΠ, εντοπίστηκε η 73χρονη και πιστοποιήθηκε η εγκληματικής της δράση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ηλικιωμένη την προηγούμενη ημέρα από τη σύλληψή της επικοινώνησε τηλεφωνικά με υποψήφιο θύμα, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού του. Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε σχετικό ραντεβού για την επόμενη μέρα στην περιοχή των Πετραλώνων, προσημειώθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό και μετά την παράδοση αυτού, συνελήφθη.

Πώς «ψάρευε» τα θύματά της

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι η 73χρονη από τον περασμένο Μάιο, προσέγγιζε τα θύματά της από τα οποία αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά πείθοντάς τα ότι διαθέτει «υψηλές γνωριμίες» και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διορισθούν σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στην κατοχή της, καθώς και στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων
  • Πλήθος πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης
  • Φωτοαντίγραφα πτυχίων και τίιτλων σπουδών
  • Βιογραφικά σημειώματα
  • Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με τηλεφωνικούς αριθμούς και με τραπεζικούς λογαριασμούς πιστωτικών Ιδρυμάτων
  • Τρεις κάρτες αναλήψεως μετρητών
  • Ένα βιβλιάριο πιστωτικού Ιδρύματος
  • Δύο κινητά τηλέφωνα

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 28 τετελεσμένες περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε, υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Η ηλικιωμένη έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.