Αττική: Έλεγχοι σε οίκους ανοχής για θύματα trafficking – 8 συλλήψεις

Αττική: Έλεγχοι σε οίκους ανοχής για θύματα trafficking – 8 συλλήψεις

Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενήργησαν την Τετάρτη (10/1/2018) ελέγχους για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, σε τέσσερις οίκους ανοχής, σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα εκ των οποίων τρείς άνδρες και πέντε γυναίκες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων και της διευκόλυνσης ακολασίας, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων πρόσωπων. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για έναν Έλληνα και δύο υπηκόους Βουλγαρίας καθώς και μία Ελληνίδα και τέσσερις αλλοδαπές διαφόρων υπηκοοτήτων (Ουκρανία, Ρουμανία και Γεωργία).

Επιπλέον, σε βάρος τριών  γυναικών (Ελληνίδα, υπήκοος Ουκρανίας και υπήκοος Ινδονησίας) συντάχθηκαν εκθέσεις Αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων πρόσωπων.

Από την έρευνα στους οίκους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -290- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Δημοτικές Αρχές για την επανασφράγιση των οίκων.