ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς έγινε το αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο - Ένας νεκρός και 8 τραυματίες

Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς έγινε το αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο - Ένας νεκρός και 8 τραυματίες
Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού
EUROKINISSI

Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί τελευταίο διάστημα στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, οδήγησε στην αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (7/3), με αποτέλεσμα το θάνατο ενός κρατουμένου και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ αλλοδαπών κρατουμένων.

Κύκλοι των φυλακών αναφέρουν πως η συμλοκή έγινε μεταξύ Αλβανών και Ρωσόφωνων κρατουμένων εντός του ψυχιατρείου των φυλακών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το θύμα, το οποίο κατέσφαξαν οι συγκρατούμενοί του με αυτοσχέδιο μαχαίρι, φέρεται να έχει ελληνικό όνομα και ενδεχομένως να είναι ομογενής από τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μακελειό διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά, γεγονός που αποδεικνύει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή, καθώς επίσης και η κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας σήμανε συναγερμός ενώ ασθενοφόρα μπήκαν στις φυλακές για να παραλάβουν τους τραυματίες. Όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης το απόγευμα της Πέμπτης, στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, σημειώθηκε συμπλοκή κρατουμένων με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Επίσης, τραυματίστηκε ελαφρά ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ το συμβάν ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Στο ψυχιατρείο παίκτρια του Fame Story

Μυστήριο με άγνωστο που μοιράζει χιλιάδες λίρες

Σχετικές ειδήσεις