ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προκαταρκτική εξέταση για την ηχογραφημένη συνομιλία Μιωνή - Παππά

Προκαταρκτική εξέταση για την ηχογραφημένη συνομιλία Μιωνή - Παππά

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης, για την υπόθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας Μιωνή -Παππά που διαβιβάστηκε από την Προανακριτική της Βουλής.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα ελέγξει καταρχάς τη νομιμότητα του ηχητικού υλικού και αν κριθεί ότι είναι νόμιμο το αποδεικτικό μέσο, τότε ο εισαγγελικός λειτουργός θα προχωρήσει στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό θα ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης από πολιτικό πρόσωπο, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Δικηγόρος Μιωνή: «Το σύστημα Παπαγγελόπουλου εκβίαζε τον πελάτη μου»

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, Πέτρος Πανταζής, διέψευσε κατηγορηματικά την Τετάρτη τα όσα ακούγονται, ότι ο πελάτης του εκβιάστηκε από το βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ενώ αντίθετα υπογράμμισε ότι «το σύστημα Παπαγγελόπουλου εκβίαζε τον επιχειρηματία».

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ο κ. Παππάς εκβίασε. Ίσα – ίσα με δήλωση στο δελτίο Τύπου του κ. Μιωνή αποκλείσαμε τον κ. Παππά από οποιαδήποτε ανάμειξη σε οποιονδήποτε εκβιασμό. Αυτό που είπαμε είναι ότι η συνομιλία αυτή τεκμηριώνει τον προηγούμενο εκβιασμό. Διότι ο υπουργός Επικρατείας συνομολογεί… λέει ότι γνωρίζει ότι η ατζέντα Παπαγγελόπουλου βγάζει λεφτά. Πολλά λεφτά. Αυτό, λοιπόν, επικυρώνει την απαίτηση του παράνομου περιουσιακού οφέλους που είχε λάβει χώρα δύο μήνες πριν. Δεν είπαμε ότι συνετελέσθη εκβίαση, με τη συνομιλία από τον Παππά», ανέφερε ο κ. Πανταζής σε δηλώσεις του στον Alpha.

Ερωτηθείς σε ποιο σημείο της συνομιλίας στοιχειοθετείται το αδίκημα του εκβιασμού, ο κ. Πανταζής απάντησε: «Ο εκβιασμός έχει στοιχειοθετηθεί δύο μήνες πριν, 10 Μαρτίου 2016, στη συνάντηση Παπαγγελόπουλου, Μιωνή και Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί έχει συντελεστεί ο εκβιασμός. Εκεί ζητείται το χρηματικό αντάλλαγμα. Αυτό, λοιπόν, που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής χτες είναι επιβεβαιωτικό του εκβιασμού που συνετελέσθη».

Διέψευσε, εξάλλου, ότι ο κ. Μιωνή είχε ζητήσει τη μεσολάβηση του Νίκου Παππά, ώστε να γίνει πρόξενος του Ισραήλ.

Αντίθετα, αναφερόμενος στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και ερωτηθείς εάν ο ίδιος εκβίαζε κατά το παρελθόν τον Μιωνή, ο Πέτρος Πανταζής απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «το σύστημα Παπαγγελόπουλου εκβίαζε τον πελάτη μου».

«Η δωροληψία και η εκβίαση όταν τελούνται από δημόσιο λειτουργό έχουν την ίδια αντικειμενική υπόσταση. Ο άνθρωπος, λοιπόν, ο οποίος εκβιάζεται από ένα δημόσιο λειτουργό και του ζητάνε χρήματα προκειμένου να επιλύσουν μια υπόθεσή του, δεν είναι ποτέ υπόλογος. Εκβιάζεται, βρίσκεται υπό καθεστώς απειλής», υποστήριξε ο συνήγορος του Σάμπυ Μιωνή.

Για τη φερόμενη συνάντηση Μιωνή – Παππά – Παπαγγελόπουλου στο Μαξίμου
Ερωτηθείς για τη φερόμενη συνάντηση Μιωνή – Παππά – Παπαγγελόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου, εάν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, ο κ. Πανταζής είπε:

«Ο κ. Μιωνής έχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του και δείχνουν όλα την αλήθεια. Αυτά τα στοιχεία εμφανίζονται εκεί που πρέπει και ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής. Να υποθέσετε λοιπόν ότι υπάρχουν κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία».

Για την ηχογράφηση: «Δεν θα βρεθεί καμία κοπτοραπτική»

«Ο κ. Μιωνή όπως και εγώ αντιλαμβανόμαστε το ηθικό πρόβλημα που προκύπτει από μια παράνομη ηχογράφηση. Όμως, η νομική μου άποψη είναι ότι όταν κάποιος απειλείται, εκβιάζεται, στοχοποιείται από έναν δημόσιο λειτουργό, έχει υποχρέωση να ηχογραφεί, όταν αποδεικνύεται η τέλεση κακουργημάτων. Θα ήταν έγκλημα αν δεν ηχογραφούσε», συνέχισε ο συνήγορος του επιχειρηματία.

Παράλληλα, ο Πέτρος Πανταζής απέκλεισε κατηγορηματικά το γεγονός ότι η ηχογράφηση υπέστη παραποίηση ή αλλοίωση.

«Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πάει το υλικό στη ΓΑΔΑ να ελεγχθεί από τα αρμόδια εργαστήρια. Δεν θα βρεθεί καμία κοπτοραπτική, καμία αφαίρεση, καμία συρραφή. Όπως μαγνοτοφωνήθηκε, έτσι δόθηκε. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να το πάει για ανάλυση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: «Βόμβα» Κούγια για επιχειρηματία - Εξιτήριο για την 10χρονη