ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κορονοϊός: Ξεσπά γιος θύματος στην κλινική «Ταξιάρχαι» - «Κατέβαιναν για αιμοκάθαρση χωρίς μάσκα»

Κορονοϊός: Ξεσπά γιος θύματος στην κλινική «Ταξιάρχαι» - «Κατέβαιναν για αιμοκάθαρση χωρίς μάσκα»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε εναντίον τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους 13 θανάτους από κορονοϊό και τα συνολικά 28 κρούσματα σε ασθενείς.

Ακόμη και την ποινή των ισοβίων αντιμετωπίζουν μέλη της Διοίκησης και γιατροί της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε σχετική προκαταρκτική εξέταση άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Πριν από ένα μήνα ο εισαγγελέας κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι», το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών ήταν νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση στην κλινική. Παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην κλινική συνεχίζονταν κανονικά και οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις.

Ξεσπά μέσω ο γιος ενός εκ των θυμάτων

«Αισθάνομαι ικανοποίηση για την άσκηση της ποινικής δίωξης γιατί χάθηκαν άδικα τόσοι άνθρωποι, μαζί με αυτούς και ο πατέρας μου, γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα. Ε, βέβαια χάθηκαν άδικα, δεν ξέρουμε πόσα χρόνια του είχε δώσει ο Θεός», λέει στον ΑΝΤ1 ο γιος ενός εκ των 13 θυμάτων.

Ο πατέρας του Κώστα Ασημακόπουλου ήταν ένας από τους 13 ασθενείς οι οποίοι κόλλησαν τον ιό στην κλινική του Περιστερίου και χάθηκαν λίγο καιρό αργότερα. Ο γιος του ήδη έχει καταθέσει στον εισαγγελέα τα πλημμελή μέτρα που όπως καταγγέλλει ακολουθούνταν στην κλινική.

«Ας πούμε εγώ δεν θερμομετρήθηκα ποτέ. Γνωρίζω γιατρό που κόλλησε και κυκλοφορούσε δίπλα μου χωρίς μάσκα, το’ χω καταθέσει αυτά όλα! Ας πούμε οι ασθενείς επάνω δεν φοράγανε μάσκα. Δεν τους είχαν αποκλεισμένους. Βάζανε τους ασθενείς όλους μαζί. Ούτε σίγουρα φοράγανε όταν κατέβαιναν για αιμοκάθαρση μάσκα», αναφέρει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Τείχος» σε όλο το Αιγαίο: «Φορτωμένα» τα νησιά, σε σημεία «κλειδιά» ο Στόλος, φόβητρο η Αεροπορία