ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Novartis: Σαμαράς, Βενιζέλος και Λοβέρδος καταθέτουν κατά Παπαγγελόπουλου

Υπόθεση Novartis: Σαμαράς, Βενιζέλος και Λοβέρδος καταθέτουν κατά Παπαγγελόπουλου

Ανοίγει με την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο κύκλος της ανάκρισης στον Άρειο Πάγο για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφορικά με την εμπλοκή του στην διερεύνηση της υπόθεσης "Novartis".  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς έχει κληθεί να καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου, ενώπιον της ανακρίτριας αρεοπαγίτη κας. Αλεβιζοπούλου, ενώ κατά τις ίδιες πηγές θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στις 6 και 9 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Και τα τρία προαναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει μηνύσεις κάνοντας λόγο για "σκευωρία", για "στημένους μάρτυρες", με σκοπό την εξόντωσή τους, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός έχει κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον "Ρασπούτιν" που ασκούσε πιέσεις κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, εγκαλώντας παράλληλα τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο Ιούλιο με 177 θετικές ψήφους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής άνοιξαν το... δρόμο για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, για οκτώ αδικήματα, από τα οποία τα τέσσερα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία Υπαλλήλου και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (Συμμορία).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 1.259 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 102 οι διασωληνωμένοι