ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Προχωρά η έρευνα για τον σκηνοθέτη - Κατέθεσε γυναίκα μάρτυρας

Ραγδαίες εξελίξεις: Προχωρά η έρευνα για τον σκηνοθέτη - Κατέθεσε γυναίκα μάρτυρας

Γυναίκα μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία της Αθήνας για πρόσωπα και περιστατικά που γνώριζε γύρω από την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη, σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες και μηνύσεις για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση τις τελευταίες εβδομάδες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάποιο από το θύματα, αλλά για πρόσωπο που προτάθηκε ως μάρτυρας γιατί γνώριζε ανθρώπους, καταστάσεις και συνήθειες του σκηνοθέτη.

Στο μεταξύ, μετά την πρώτη μήνυση που είχε καταθέσει στις αρχές Φεβρουαρίου ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος για αδικήματα που πλέον έχουν παραγραφεί, η συνήγορος του ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ακόμα δύο περιστατικά, τα αδικήματα σε βάρος των οποίων συνέβησαν την προηγούμενη επταετία.

Την ίδια στιγμή, κατατέθηκε δεύτερη μήνυση σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη.

Η υπόθεση, δεν έχει παραγραφεί, αφού αφορά σε βιασμό που φέρεται να έχει τελεστεί το 2010. Ο μηνυτής ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Το φερόμενο ως θύμα φέρεται να υποστηρίζει ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και ότι ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Πρέπει να σημειωθεί, ότι στη μήνυση του φέρεται να κάνει αναφορά και σε αλλά παιδιά, τα οποία ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

«Κατατέθηκε σήμερα μήνυση ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης καταγγέλεται πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο» αναφέρει ο δικηγόρος του μηνυτή Γιαννης Βλάχος.

Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατάθεσε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν σε σκληρό lockdown