ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κουφοντίνας - «Όχι» από τον εισαγγελέα στο αίτημα για αναβολή ή αναστολή εκτέλεσης της ποινής του

Κουφοντίνας - «Όχι» από τον εισαγγελέα στο αίτημα για αναβολή ή αναστολή εκτέλεσης της ποινής του

Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου μία ώρα, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Θέμης Σοφός φέρεται να ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της ποινής του καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια Λουκά της 17Ν, για όσο διάστημα κρίνει το δικαστήριο προκειμένου να καταστεί πραγματική η εκτέλεση της ποινή τους και να αποκατασταθεί η υγεία του.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, επισημαίνοντας πως με το νόμο του 2020 διατάχθηκε η επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπως έγινε με 27 άλλους κρατούμενους.

Ως μάρτυρας εξετάσθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Χρήστος Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει «σώας τα φρένας», αλλά η υγεία του εγκυμονεί κινδύνους καθώς υπάρχουν επιπλοκές από την άρνηση του να λάβει τροφή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η συνήγορος του «Λουκά» της 17Ν κάλεσε σε δηλώσεις της χθες την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής να πάρει πίσω την απόφασή της, ενώ υποστήριξε ότι δεν ακολούθησαν τη νομική οδό από την αρχή γιατί: «ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν μας δόθηκε το σχετικό έγγραφο. Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό. Κατά τη διαδικασία υπήρχε από παντού άρνηση διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα. Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων. Δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου».

Η κυρία Νικολάου από την πλευρά της, μιλώντας στο Newsbomb.gr και τον Κώστα Τσιτούνα, έχει δηλώσει για το θέμα: «Η κυρία Κούρτοβικ και ο κ. Κουφοντίνας έχουν όλα τα έγγραφα που μας ζήτησαν και μπορούν να προσφύγουν στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελπίζω να το πράξουν, αποδεικνύοντας έτσι ότι η απεργία πείνας δεν είναι μέσο εκβιασμού. Και δείχνοντας έτσι ότι σέβονται το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορεί να δεχθεί να γίνεται η απεργία πείνας το «όπλο» κάθε κρατούμενου που θέλει να επιλέγει ο ίδιος τις φυλακές που θα εκτίει την ποινή του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη για βιασμό το 2018