ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Folli Follie:Να παραπεμφθούν σε δίκη οι Κουτσολιούτσοι και 18 ακόμη άτομα ζητά ο Εισαγγελέας

Folli Follie
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «εδώλιο» δείχνει στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και 18 κατηγορουμένους με την πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie.

Στην πρόταση των 616 σελίδων, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 από τα 31 πρόσωπα σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις. Αναμένω μέσα τους εκτός από τα μέλη της άλλοτε ισχυρής οικογένειας βρίσκονται και 4 καταζητούμενοι των ελληνικών Αρχών. Πρόκειται για τον πρώην στενό συνεργάτης της οικογένειας, CFO του Υποομίλου της FFG στην Ασία και 3 Ασιάτες.

Για πέντε κακουργήματα ζητά η εισαγγελική λειτουργός την παραπομπή στο ακροατήριο του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του Τζώρτζη. Ειδικότερα, προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, ενώ για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο εισηγείται την παραπομπή του και για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Για τα κακουργήματα της απάτης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χειραγώγησης της αγοράς προτείνεται να παραπεμφθεί η Καίτη Κουτσολιούτσου, ενώ κατά περίπτωση προτείνεται η παραπομπή και των υπολοίπων κατηγορουμένων για τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Κατά πληροφορίες, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του Υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία οι Αικατερίνη ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ)».

Το τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο καλείται το επόμενο διάστημα να αποφασίσει ποιοι κατηγορούμενοι και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ με το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Πώς ο 58χρονος σκότωσε τον ηλικιωμένο ασθενή με κορονοϊό

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων