ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Φουρθιώτη: Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής

Υπόθεση Φουρθιώτη: Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής

Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής του Μένιου Φουρθιώτη με το οποίο ζητούσε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να «παγώσει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί για την προστασία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής, καθώς η λήψη και η άρση μέτρων προστασίας και ασφαλείας προσώπων γίνεται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και κινδύνων σε συνδυασμό με το δημόσιο συμφέρον.

Τα αρμόδια όργανα του εν λόγω υπουργείου προβαίνουν στις σχετικές σταθμίσεις των γεγονότων και των περιστάσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Κατά συνέπεια, η πρόεδρος του Δ´ τμήματος φέρεται να κατέληξε ότι δεν συντρέχει λόγος χορήγησης προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον, αναμένεται το θέμα να εξετασθεί κατά τη συζήτηση του αίτησης αναστολής, που έχει επίσης υποβάλλει ο παρουσιαστής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: Έτσι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο - Άδειασαν πάνω του μια γεμιστήρα