ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εισαγγελική έρευνα για το λεωφορείο που «βυθίστηκε» στη Συγγρού

Εισαγγελική έρευνα για το βυθισμένο λεωφορείο
Εισαγγελική έρευνα για τις απίστευτες εικόνες με το βυθισμένο λεωφορείο στη Συγγρού

Οι απίστευτες εικόνες χθες με το λεωφορείο να έχει κυριολεκτικά βουλιάξει κάτω από γέφυρα στην λεωφόρο Συγγρού, κινητοποίησε τις εισαγγελικές Αρχές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για το περιστατικό του λεωφορείου που «βυθίστηκε» κάτω από γέφυρα στη λεωφόρο Συγγρού.

Την παρέμβασή της προκάλεσαν οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης με τους επιβάτες του εγκλωβισμένου από τη βροχή λεωφορείου, κάτω από τη γέφυρα που βρίσκεται στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να περπατούν μέσα σε ένα μέτρο νερό, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, για να σωθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το πρωί η διοίκηση της ΟΣΥ προέβη σε ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό περιγράφοντας ότι το μεσημέρι της Πέμπτης και ενώ «το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. 'Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο οδηγός ακολούθησε επιτυχώς τις οδηγίες που ισχύουν σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών. «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Δακτύλιος: Ποια οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου

Εύβοια - Αυτοψία του Newsbomb: Από αυτό το σημείο παρασύρθηκε ο άτυχος βοσκός (pics&vid)

Ραγίζει καρδιές ο Πάρης Σκαρτσολιάς: «Τα όργανά του έσβηναν ένα ένα, έφυγε στον ύπνο του»

Ρoή Ειδήσεων