ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Παρόντες οι 5 από τους 6 κατηγορούμενοι - Για την αίθουσα η πρώτη «μάχη»

Δίκη Ζακ Κωστόπουλος
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
INTIME

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Τι ζήτησε η πολιτική αγωγή για την δικαστική αίθουσα

Παρουσία πέντε εκ των έξι κατηγορουμένων στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλαδστωνος στο κέντρο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2018, ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Από την διαδικασία απουσιάζει μόνο ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης, που εκπροσωπήθηκε από συνήγορο.

Στην αρχή της διαδικασίας υποβλήθηκε αίτημα για αλλαγή της δικαστικής αίθουσας προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότερα άτομα τη διαδικασία, με την έδρα του δικαστηρίου να το απορρίπτει και να επιτρέπει σε μόλις δυο δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Το ζήτημα έθεσε η πολιτική αγωγή, μέσω της Άννυς Παπαρούσου, η οποία υποστήριξε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της. Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19.

Παράλληλα, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία. Η πλευρά των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών προέταξε το ζήτημα αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Υπουργείο Υγείας: «Καλύπτουμε τα έξοδα για τη Μυρτώ σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία»