ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Είδα ένα ασυγκράτητο μίσος, μια οργή» είπε μάρτυρας για τα χτυπήματα

Ζακ Κωστόπουλος
Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε για όσα συνέβησαν στην οδό Γλάδστωνος με τον Ζακ Κωστόπουλο
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε για όσα συνέβησαν στην οδό Γλάδστωνος με τον Ζακ Κωστόπουλο

Για ασυγκράτητο μίσος, οργή και μεγάλη μανία έκανε λόγο στην κατάθεση του αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που έλαβε χώρα στην οδό Γλάδστωνος και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Ο μάρτυρας που κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υπάλληλος σεκιούριτι στο επάγγελμα, διέσχιζε το δρόμο εκείνο το μεσημέρι του Σεπτεμβρίου του 2018, όταν «έπεσε» πάνω στο περιστατικό.

«Είδα παρά πολύ μανία. Μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος, μια οργή. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικό. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλεφτή. Οι κλωτσιές έβρισκαν και στο τζάμι και στο κεφάλι του» ανέφερε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν κρατούσε μαχαίρι.

Κατά τον μάρτυρα υπήρχαν δυο άνθρωποι που κλωτσούσαν επίμονα και είχε μαζευτεί κόσμος στο σημείο. «Στην αρχή εξεπλάγην. Ήταν μέσα ένας νεαρός ο οποίος από αυτά που είδα, ήταν κοντά στο ταμείο και είχε πιάσει την ταμειακή μηχανή. Όχι να την παραβιάσει, προφανώς ήταν βαριά. Πήγε στο πυροσβεστήρα αλλά ήταν μάλλον κι αυτός βαρύς γιατί δεν ήξερε να τον χρησιμοποιήσει. Έρποντας βγήκε από τη βιτρίνα όπου οι κύριοι είχαν ήδη κάνει φθορές. Υπήρχαν πολλά από τα παρά πολλά χτυπήματα που τον πέτυχαν στο κεφάλι. Ήταν πολύ γρήγορη η έλευση του ΕΚΑΒ. Το θύμα αντέδρασε και σηκώθηκε να φύγει. Ενστικτωδώς δεν κατάλαβε ότι έπεσε πάνω σε άλλους. Δεν μπορούσα να βλέπω άλλο, ήταν παραδομένος» περιέγραψε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι γνώριζε τυπικά τον Ζακ Κωστόπουλο γιατί εργαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. «Όταν τον είδα είπα ο Ζακ αποκλείεται. Δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι κάτι κακό ήθελε να κάνει. Σαν φύλακας το απέκλεισα. Δεν ήταν της ιδεολογίας να κλέψει, ούτε είχε ανάγκη να κλέψει απ’ ό,τι έλεγε. Θεώρησα ότι κατά λάθος μπήκε. Η συμπεριφορά του ήταν να απεγκλωβιστεί, ότι μετάνιωσε που μπήκε. Ήταν σε υπερένταση και ταραχή. Δεν ήθελε να κάνει κάτι κακό, Ήταν σε κοινή θέα, ακάλυπτος χωρίς μια μάσκα και προσπαθούσε να βγει, όχι να μείνει μέσα ενώ έξω τον περίμενε κόσμος. Αν ήταν κλέφτης δεν θα ήθελε να βγει έξω» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι το θύμα βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, φόβου, και σύγχυσης, αλλά όχι σε κατάσταση αμόκ».

Εισαγγελέας: Επιτέθηκε με γυαλί στο διασώστη του ΕΚΑΒ;

Μάρτυρας: Ναι. Πήρε ένα γυαλάκι. Προφανώς και για άμυνα το έβγαλε. Δεν απείλησε. Ο τραυματιοφορέας έκανε πίσω και του έδωσε το περιθώριο να φύγει. Ήταν μια ενστικτώδης κίνηση.

Πάρεδρος: μπορείτε να προσδιορίσετε όταν λέτε γυαλάκι;

Μάρτυρας: Δεν το είδα να προεξέχει για αυτό το λέω γυαλάκι.

Ένορκος: Αφού σηκώθηκε με το γυαλί τί έγινε;

Μάρτυρας: Πήρε ένα γυαλάκι αφηρημένα, το έτεινε στο διασώστη που έκανε πίσω. Δεν υπήρξε προέκταση του γυαλιού, δεν υπήρχε απειλή και μετά το έριξε. Δεν το πήρε το γυαλί μαζί του, δεν απείλησε κανέναν.

Πολιτική αγωγή: Είδατε να κρατάει μαχαίρι;

Μάρτυρας: Δεν είχε μαχαίρι. Δεν παρουσίαζε κάτι ή μια κίνηση ότι οπλοφορεί. Δεν έτεινε κάτι σε μαχαίρι ή σουγιά. Κατηγορηματικά το λέω.

Πολιτική αγωγή: Μπορούσε να φανεί απειλητικός;

Μάρτυρας: Βγήκε πολύ άγαρμπα και βιαστικά. Δεν σηκώθηκε ποτέ. Δεν βοήθησε τον εαυτό του να βγει. Δεν μπορούσε σωματικά να σηκωθεί. Η μοναδική παρορμητική του κίνηση ήταν που σηκώθηκε και έτρεξε στα τραπεζοκαθίσματα ασυναίσθητα. Ακόμα και στο διασώστη ξαπλωτός του το έτεινε. Δεν ήταν όρθιος.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχει ανακολουθία στις καταθέσεις του μάρτυρα σε σχέση με όσα είπε στον ανακριτή, στον οποίο είχε κάνει λόγο για «μεγάλο γυαλί» και όχι «γυαλάκι».

Εισαγγελέας: Αυτά γιατί δεν τα αναφέρατε στον ανακριτή;

Μάρτυρας: Ειδοποίησα τον επόπτη μου τότε και μου είπε «έκανες πάρα πολύ καλά και δεν έμπλεξες». Το επεδίωξα να έρθω γιατί το θεώρησα υποχρέωση μου. Ο ανακριτής μου είπε ότι στο δικαστήριο θα τα πω όλα, εδώ λέει δεν γράφουμε μυθιστόρημα.

Η κατάθεση του γιατρού

Σε πλήρη αποκλεισμό του σεναρίου ότι ο Ζακ Κωστόπουλος είχε ήδη υποστεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο πριν από την επίθεση που δέχθηκε το Σεπτέμβριο του 2018, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην οδό Γλάδστωνος, προχώρησε ο γιατρός Χρήστος Ευτυχιάδης, που υπέγραψε και την ιστολογική έκθεση του 33χρονου.

«Η καρδιά του δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ήταν φυσιολογικότατη. Το ήπαρ ήταν λιπώδες που προέρχεται από διάφορους λόγους, χρήση φαρμάκων, αλκοόλ και άλλα. Ο θάνατος όταν σχετίζεται με το ήπαρ δεν είναι άμεσος, είναι μια αργή εξέλιξη, δεν αποδίδονται αιφνίδιοι θάνατοι σε αυτό. Ο οργανισμός του ήταν επιβαρυμένος δεν ήταν υγιής άνθρωπος αλλά δεν έπαιξε σχέση με το θάνατο, αν και αυτό να το πει αρμόδιος είναι ο ιατροδικαστής» ανέφερε ο μάρτυρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Τσουμάνης: Σοκάρουν τα τελευταία SMS πριν αυτοκτονήσει - «Έχω πάρει την απόφασή μου κόουτς»

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Σκότωσε την αδερφή του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμο το διήμερο για την υγεία του