ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Κλήση σε απολογία και στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Κλήση σε απολογία και στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη
Κεντρικός πρωταγωνιστής της έρευνας είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Κλήσεις σε απολογία λαμβάνουν σταδιακά τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, που εξετάζεται από τον Άρειο Πάγο.

Κεντρικός πρωταγωνιστής της έρευνας είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και σε υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Ανάμεσα στα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν κληθεί από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, βρίσκεται και ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, που θα περάσει το ανακριτικό κατώφλι στις στις 19 Ιανουαρίου 2022 για απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Σημειώνεται, ότι ήδη έχουν κληθεί τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, με την τελευταία να έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου καθώς έχει προσφύγει ζητώντας την ακύρωση της κλήσης σε απολογία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική κακοκαιρία «Διομήδης»: Νεκρός σε ρέμα εντοπίστηκε άνδρας στις Σέρρες- Αγνοείται η σύζυγός του

Καιρός τώρα: Χιονίζει στη Μαλακάσα! Μάχη να μείνει «καθαρή» η Εθνική- Πού θα χτυπήσει ο «Διομήδης»

Αγωνία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του