ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Δεν επιβεβαιώνει καμία πλευρά η Θάλεια Ματίκα

Δίκη Φιλιππίδη: Δεν επιβεβαιώνει καμία πλευρά η Θάλεια Ματίκα

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Θάλεια Ματίκα προκειμένου να καταθέσει στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που συνεχίζεται

Τη σκυτάλη στο βήμα του μάρτυρα πήρε η Θάλεια Ματίκα, προκειμένου να «φωτίσει» τις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας και της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου.

«Εγώ συνεργάστηκα με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον «Μπακαλόγατο». Την γνώρισα ως κόρη της Ειρήνης Τσιάρα που ερχόταν στο καμαρίνι. Έμεινα δυο χρόνια στην παράσταση, 2007-2009» ανέφερε η μάρτυρας.


Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη της συναδέλφου μου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό σε μια βάπτιση…

Μάρτυρας: Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος.

Πρόεδρος: Θυμάστε να συνέβη κάποιο περιστατικό; Να είχατε στιχομυθία με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα.

Πρόεδρος: Είπατε κάτι στην πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Αυτά που διάβασα στον τύπο ότι «είναι ερωτευμένη μαζί του» δεν τα είπα ποτέ. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο για μια γυναίκα, γιατί καμία γυναίκα δε μου εξομολογήθηκε κάτι τέτοιο και δεν ήταν αυτή η φύση της σχέσης μας.

Πρόεδρος: Είπε και η πρώτη καταγγέλλουσα ότι την είδατε να κλαίει στην τουαλέτα και τη ρωτήσατε αν φταίει ο Πετρος.

Μάρτυρας: Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση.

Η μάρτυρας εξήγησε επίσης ότι δεν θυμάται τίποτα ούτε για συνάντηση στο bios, ενώ δέχτηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα.


Εισαγγελέας: Ακούστηκε στο ακροατήριο ότι η παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσας ήταν ενοχλητική για τους ηθοποιούς…

Μάρτυρας: Όχι δεν ισχύει, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Δεν ήταν ενοχλητική παρουσία. Σε αυτή τη θεατρική παράσταση ήμασταν ένας πολύ αγαπημένος θίασος.

Εισαγγελέας: Έχουν ακουστεί θετικά κι αρνητικά λόγια για την πρώτη καταγγέλλουσα. Άλλος είπε ήταν ενοχλητική και θρασύς, και άλλος ότι ήταν καταπληκτικό παιδί, εργατικό…

Μάρτυρας: Δεν επιβεβαιώνω τίποτα απ όλα αυτά. Δεν θυμάμαι τίποτα από όλα αυτά, δεν είχαμε σχέσεις.


«Ήταν απλώς η κόρη μιας συναδέλφου»

Σε ερώτηση που δέχτηκε από την υπεράσπιση της κατηγορίας, η Θάλεια Ματίκα απάντησε: «Ήταν απλώς η κορη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερη μου κόρη μιας συναδέλφου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές. Φαινόταν να έχει καλή σχέση η μητέρα με την κόρη. Θυμάμαι ότι την μεγάλωνε και μόνη της» ανέφερε η ηθοποιός.


Έπειτα από επίμονες ερωτήσεις σχετικά με τα όσα έχει καταθέσει η Ελπίδα Νίνου απάντησε:«Δε θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».


Περιγράφοντας τη γνωριμία και τη σχέση της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Θάλεια Ματίκα περιέγραψε: «Η συνεργασία μας ξεκίνησε με το «Μπακαλόγατο» και ακολούθησε η ταινία «Ο Ηλίας του 16ου», μας σκηνοθέτησε στην παράσταση «Ιδιωτικές ζωές». Μετά από εκεί χώρισαν οι δρόμοι μας».


Πολιτική αγωγή: Ο λόγος που χώρισαν οι δρόμοι σας;

Μάρτυρας: Δε θα αναφερθώ σε αυτό. Όταν συναντιέσαι με ανθρώπους στη δουλειά είναι και άνθρωποι που συναναστρέφεσαι κοινωνικά. Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν καθαρά επαγγελματικοί.

Πολιτική αγωγή: Στο ΣΕΗ είχατε καταθέσει για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου;

Μάρτυρας: Ναι. Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Είμαστε πολύ καλές γνωστές. Εγώ ξεκίνησα στο θέατρο τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθήσω κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππίδης για μια παράσταση και με ρώτησε πως είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα «πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μη χάσεις τη δουλειά».


Η ηθοποιός και κουμπάρα του Πέτρου Φιλιππίδη ερωτήθηκε από ένορκο για τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου.

«Είναι πολύ γενική ερώτηση. Με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί θέλω να είμαι ακριβής όταν μιλάω. Ένας άνθρωπος που αρχικά τον θαύμασα για το αστείρευτο ταλέντο του. Είχε δυο πλευρές έντονες. Κάποιες φορές σαν μικρό παιδί, γεμάτο χαρά, με αγάπη για τη δουλειά, και άλλες φορές είχε ακραίες συμπεριφορές. Μέχρι να συμβούν αυτά που συνέβησαν, δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε εδώ».