ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κύκλωμα trafficking: Προφυλακίστηκε η «Μαρίνα» από την υπόθεση της 12χρονης

Κύκλωμα trafficking: Προφυλακίστηκε η «Μαρίνα» από την υπόθεση της 12χρονης
Intime

Κύκλωμα trafficking: Το συγκεκριμένο πρόσωπο έγινε γνωστό πριν από μερικούς μήνες, όταν κατά το κατηγορητήριο ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος, εξέδιδε την ανήλικη και σε οίκο ανοχής της 71χρονης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μια 71χρονη γυναίκα, γνωστή ως «Μαρίνα» από την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα trafficking που εξάρθρωσε τις προηγούμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έγινε γνωστό πριν από μερικούς μήνες, όταν κατά το κατηγορητήριο ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος, εξέδιδε την ανήλικη και σε οίκο ανοχής της 71χρονης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Κατά την απολογία της για το κύκλωμα trafficking φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες υποστηρίζοντας ότι για αρκετά χρόνια εκμίσθωνε νόμιμα 5 οίκους ανοχής στην Αθήνα. Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε πως θα της ήταν αδύνατο να διαπράξει το αδίκημα της σωματεμπορίας, αφού η ίδια έχει υπάρξει για 50 χρόνια ιερόδουλη.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, ενώ σε δυό Κολομβιανούς, που τους αποδίδεται ρόλος «στρατολόγου»· επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μια φορά το μήνα σε ΑΤ και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.
Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί συνολικά 21 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι 3 και αύριο το πρωί απολογείται ο τελευταίος από τους 22 συλληφθέντες, σύντροφος της 71χρονης «Μαρίνας».

Την παραπομπή σε δίκη των πρώτων 26 κατηγορούμενων για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τα Σεπόλια πρότεινε ο εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο.

Ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη δίκη σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης. Ο εισαγγελέας, ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία της πρώτης δικογραφίας, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των 26 κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν τη δικογραφία, εκτός από τους πρωταγωνιστές της δυσώδους αυτής ιστορίας, είναι κατηγορούμενη και η μητέρα της ανήλικης, η οποία εξακολουθεί να παραμένει προσωρινά κρατούμενη, αν και η ίδια αρνείται την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού, που την έφερε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη ενώ και η 12χρονη όλο αυτό το διάστημα στέκεται στο πλευρό της, υπερασπιζόμενη τη μητέρα της.

Σχετικές ειδήσεις