ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μιχάλης Κατσούρης: «Το μαχαίρι του πελάτη μας δεν είναι το φονικό όπλο» - Τι λένε οι δικηγόροι

Μιχάλης Κατσούρης: «Το μαχαίρι του πελάτη μας δεν είναι το φονικό όπλο» - Τι λένε οι δικηγόροι

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι του Έλληνα οπαδού που αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, μετά την απολογία του, για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη.

«Το μαχαίρι του πελάτη μας δεν είναι το φονικό όπλο», ισχυρίσθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι του 35χρονου Έλληνα οπαδού που σήμερα (15/11) αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του.

«Ο εντολέας μας σήμερα απολογήθηκε ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας για αδικήματα που δεν συνδέονται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο με τη δολοφονία του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη.

Μετά από σύμφωνη γνώμη της κ. Ανακρίτριας και του κ. Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όσον αφορά το μαχαίρι, για το οποίο γίνεται λόγος τις τελευταίες μέρες, είναι δεδομένο ότι δεν είναι το φονικό όπλο, ενώ εντύπωση προκαλεί πως δεν έχει αναδειχθεί το δεύτερο μαχαίρι, στο οποίο έχει ανευρεθεί αίμα του θύματος στη λαβή και τη λεπίδα και DNA αγνώστου δράστη, μη συλληφθέντος.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ελληνικές δικαστικές αρχές και την κυρία ανακρίτρια και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στην ανακάλυψη της αλήθειας», τονίσθηκε στην ανακοίνωση των δικηγόρων υπεράσπισης του Έλληνα οπαδού, Χριστοδούλου και Φιλίππου Φίλια.

Ο 35χρονος επιστρέφει στη φυλακή για την υπόθεση του Βόλου

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια της υπόθεσης αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω ανάλυση του DNA τόσο του θύματος όσο και του 35χρονου, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη Κατσούρη αφού το μοιραίο πλήγμα απαιτούσε δύναμη και σκοπιμότητα.

Ο 35χρονος έχει καταδικαστεί επίσης σε φυλάκιση 12 μηνών για επεισόδια στο Βόλο το 2017, υπόθεση για την οποία κρατείται. Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή η κατηγορία της ανθρωποκτονίας δεν έχει προσωποποιηθεί.

Σχετικές ειδήσεις