Φλωρίδης για υπόθεση Απόστολου Λύτρα: «Χαίρομαι για τα γρήγορα αντανακλαστικά του Αρείου Πάγου»

«Οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες, δεν είναι ανεξέλεγκτες», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης 

Γιώργος Φλωρίδης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης
INTIME NEWS
2'

Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει ανοίξει σε νομικούς κύκλους μετά τη διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Απόστολου Λύτρα στη σύζυγό του και την απόφαση του δικαστηρίου για τη μη προφυλάκισή του.

«Οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες, δεν είναι ανεξέλεγκτες. Δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη εξουσία στην Ελλάδα. Η αίσθηση που επικρατεί σε κάποιους ότι η οποιαδήποτε εξουσία μπορεί να μην ελέγχεται από πουθενά, είναι μια λάθος αίσθηση. Το Σύνταγμά μας και η νομοθεσία ορίζει πώς ελέγχεται η κάθε εξουσία. Δεν υπάρχει λειτουργία ή δικαστής που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Το ότι ελέγχεται δε σημαίνει ότι καταλήγει σε μια πειθαρχική τιμωρία, αλλά δεν μπορεί να μην ελέγχεται. Τι θα πει δεν ελέγχεται;».

«Εγώ χαίρομαι για τα γρήγορα αντανακλαστικά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση αυτήν. Ήρθε στη συνέχεια η χθεσινή παρέμβαση, κατά τον κώδικα ποινικής δικονομίας, της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία λέει ότι εδώ, επειδή υπάρχει κίνδυνος για το θύμα, πρέπει να επισπεύσετε τη διαδικασία προκειμένου η υπόθεση να κλείσει γρήγορα, όσον αφορά την ανάκριση, και να οδηγηθεί στη δίκη, αν πρέπει να οδηγηθεί. ‘Φωνάζουν’ όλα αυτά, με τον τρόπο τους, ότι είναι κάτι το οποίο οφείλει να ελεγχθεί. Ακούω ότι η δικαιοδοτική κρίση των δικαστών δεν ελέγχεται ως πειθαρχικό παράπτωμα. Μα τι λες; Δηλαδή αν έχεις έναν δικαστή και βγάζει παλαβές αποφάσεις, δεν ελέγχεται αυτός; Πώς απομακρύνονται οι δικαστές για ανεπάρκεια;», συμπληρώνει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή