ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες για τον 3χρονο που ζεματίστηκε μέχρι θανάτου (video)

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες για τον 3χρονο που ζεματίστηκε μέχρι θανάτου (video)

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν στο δικαστήριο του Ηρακλείου που έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του 2,5 χρονών αγοριού που ζεματίστηκε μέχρι θανάτου.

Ο θάνατος του αγοριού (που συνέβη τον Μάρτιο του 2014) αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες με τις καταθέσεις γιατρών να είναι άκρως αποκαλυπτικές και τους γονείς του μικρού να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον.

«Αγαπούσα το παιδί, η 19χρονη ξέσπαγε τα νεύρα της πάνω του»

«Είμαι καλός άνθρωπος και αγαπούσα το παιδί. Για όλη αυτή την ιστορία ευθύνεται η 19χρονη η οποία ξέσπαγε τα νεύρα της επάνω στον Θανάση», ισχυρίστηκε ο 29χρονος πατριός του παιδιού κατά την σημερινή (24/2/2015) απολογία του.

Όπως ανέφερε ο 29χρονος ο ίδιος είχε δει την 19χρονη να ρίχνει καυτό νερό στο μικρό αγόρι και εκείνο να διαμαρτύρεται. Ο πατριός ανέφερε επίσης ότι την ημέρα που πέθανε το παιδί δεν ήταν στο σπίτι και πως όταν επέστρεψε το παιδί ήταν ξεσκέπαστο και είπε στην 19χρονη να το φροντίσει πριν αποχωρήσει από την οικία για να πάει πάλι για δουλειά. Όταν τελικά τελείωσε και επέστρεψε σπίτι είδε το παιδί με τα μάτια ορθάνοιχτα και πήρε ένα ταξί για να το μεταφέρουνε στο Κέντρο Υγείας.

Μάλιστα, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η 19χρονη έδερνε το παιδί και το πετούσε στον τοίχο ενώ είχε ενημερώσει την θεία και την μητέρα της. Ο 29χρονος είχε σκοπό να την στείλει στους δικούς της, και είχε ζητήσει χρήματα από το αφεντικό του αλλά εκείνη -σύμφωνα με την απολογία του- μόλις της το είπε αντέδρασε λέγοντας ότι αν προβεί σε τέτοια κίνηση θα πετούσε το μωρό στο θάλασσα.

«Ο 29χρονος βασάνιζε το παιδί και δεν άφηνε εκείνη να φύγει»

Εντελώς αντίθετη ήταν η απολογία της 19χρονης η οποία ανέφερε πως ο 29χρονος ήταν εκείνος που βασάνιζε συνεχώς το παιδί και ότι αυτή ήταν που ήθελε να φύγει από κοντά του αλλά δεν την άφηνε.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επί 1,5 μήνα που ήταν μαζί, ο 29χρονος χτύπαγε στο παιδί και το έπλενε με καυτό νερό ενώ ταυτόχρονα του έτριβε το δέρμα για να του το βγάλει.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως σχετικά με παλαιότερα εγκαύματα που έφερε στο σώμα του το παιδί η 19χρονη δεν απάντησε, ωστόσο ανέφερε ότι για τον θάνατο του παιδιού ευθύνεται και η ίδια με τον 29χρονο να είναι αυτός που σκότωσε το παιδί.

Τι είπαν οι γιατροί

Οι λεπτομέρειες που ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών ήταν ανατριχιαστικές.

Όπως ανέφεραν όταν έφτασε το παιδί στο Κέντρο Υγείας δεν είχε αναπνοή και σφυγμό ενώ ήταν νεκρό για περίπου δύο ώρες.

Το μωρό έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο, την κοιλιά, τα γεννητικά όργανα και τους γλουτούς ενώ υποστήριξαν ότι τα συγκεκριμένα εγκαύματα προκλήθηκαν από καυτό υγρό λέγοντας ότι θα μπορούσε να ήταν και λάδι.

Ένας από τους δύο γιατρούς μάλιστα ανέφερε πως το παιδί αποκλείεται να είχε πέσει σε λεκάνη νερό -όπως είχαν ισχυριστεί οι κατηγορούμενοι- καθώς τα εγκαύματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Παράλληλα, ο γιατρός ανέφερε ότι δεν έγιναν όλα τα εγκαύματα την ίδια στιγμή καθώς το παιδί έφερε και παλαιότερα ενώ κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε μώλωπες στο δεξί μάτι και στη γνάθο που χρονολογούνταν μία βδομάδα πριν.

Δείτε το βίντεο του cretapost.gr

Σχετικές ειδήσεις