ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέος ο πτηνοτρόφος της νέας «Μανωλάδας»

Προφυλακιστέος ο πτηνοτρόφος της νέας «Μανωλάδας»

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Πατρών, ο 51χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα έπειτα από καταγγελίες αλλοδαπών εργατών για εκμετάλλευσή τους.

Αντίθετα, ελεύθερος αφέθηκε ο 41χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον 51χρονο.

Η διαδικασία της απολογίας του 51χρονου διήρκεσε περίπου 12 ώρες και η ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, εκδόθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Μάλιστα, από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν αλλά έξι άτομα, που είχε προτείνει ο κατηγορούμενος ως μάρτυρες, προκειμένου να στηρίξουν την υπερασπιστική γραμμή του.

Ο κατηγορούμενος, όπως σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 51χρονου, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπορία ανθρώπων, όπως και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, τους εργαζόμενους τούς είχε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και είχε κάνει αναγγελία πρόσληψης. Όσον αφορά το χρηματικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στη μονάδα, υποστήριξε πως ήταν τα κέρδη των τελευταίων χρόνων από την οικονομική δραστηριότητα της μονάδας και τα κρατούσε εκεί, όπως συμπλήρωσε, λόγω οικονομικής ανασφάλειας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, προσκομίστηκαν και παραστατικά ανάληψης από τράπεζες.

Σχετικά με τα όπλα που βρέθηκαν, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νόμιμα, διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε πέσει θύμα ληστείας.