ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Στο σκαμνί 24χρονος για κοκαΐνη και τοκογλυφία

Ηράκλειο: Στο σκαμνί 24χρονος για κοκαΐνη και τοκογλυφία

Ενώπιων της δικαιοσύνης θα βρεθεί τη Δευτέρα (23/11) ένας 24χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος θα δικαστεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και τοκογλυφία.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στα 18 του και είχε «γλιτώσει» με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας που του είχε αναγνωριστεί. Όμως στην πορεία, εξελίχθηκε -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- στον αρχηγό μιας από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που είχαν εξαρθρωθεί κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης το καλοκαίρι του 2014.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 24χρονος έφθασε στο σημείο μέσα σε δύο-τρία χρόνια να «διαφεντεύει» μεγάλο μέρος της πίτας στην διακίνηση των ναρκωτικών, να απειλεί και να εκβιάζει δανειζόμενους που έπεσαν στην ανάγκη του, «επενδύοντας» παράλληλα τον «μαύρο» τζίρο στην αγορά αυτοκινήτων και στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε λιγότερο από ένα μήνα άτομο που είχε δανειστεί 3000 ευρώ «κλήθηκε» να επιστρέψει το ποσό των 4.500 ευρώ, ενώ η απαίτηση έφθασε στο τέλος στις 9000 ευρώ. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι όσοι δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, απειλούνταν ευθέως από τον κατηγορούμενο.

«Θα σου σπάσω τα πόδια. Θα σου πάρω το αυτοκίνητο. Θα μπω στο μαγαζί που δουλεύεις και θα τα διαλύσω όλα» είναι μερικές από τις εκφράσεις που τοποθετούν στο στόμα του.

Όσο για τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση που επίσης είχε δραστηριότητα στην εμπορία ναρκωτικών, ως αρχηγός φέρεται 29χρονος Ηρακλειώτης.

Πρόκειται για μία ενιαία δικογραφία που αριθμεί περίπου 7000 σελίδες με δεκάδες κατηγορουμένους. Από αυτούς δέκα αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές διώξεις ως μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες αν και είχαν κοινό παρανομαστή την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, εντούτοις δεν έδειχναν να έχουν αντιπαλότητες.

Η υπόθεση θα δικαστεί την Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με τους συνηγόρους υπεράσπισης των βασικών κατηγορουμένων να αμφισβητούν για πολλοστή φορά τις «παγιδευμένες» συνομιλίες της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενο και η ερμηνεία τους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σχετικές ειδήσεις