ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χ.Α. - Αστυνομικός: «Φωνάζαμε. Τι άλλο να κάνουμε;»

Δίκη Χ.Α. - Αστυνομικός: «Φωνάζαμε. Τι άλλο να κάνουμε;»

Με την κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα αστυνομικού στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε σήμερα (05/09) η δίκη της Χρυσής Αυγής και πλέον αναμένεται να προσέλθει στο δικαστήριο η αδελφή του άτυχου μουσικού.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο επικεφαλής της μιας εκ των δύο ομάδων ΔΙΑΣ που έφτασαν επί τόπου το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Αναστάσιος Τσολακίδης. Η κατάθεσή του είχε ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου και συνεχίστηκε σήμερα.

Ο μάρτυρας δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων για τη στάση που κράτησαν οι συνάδελφοί του εκείνο το βράδυ, οι οποίοι δεν προχώρησαν σε καμία σύλληψη, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, ενώ όπως είπε ο ίδιος δεν είχε καταλάβει πως επρόκειτο για μέλη της Χρυσής Αυγής, αφού δεν φορούσαν μπλουζάκια με συγκεκριμένα διακριτικά.

«Φωνάζαμε. Τί άλλο να κάνουμε;» απάντησε στο ερώτημα της πολιτικής αγωγής, τί έκαναν αυτός και οι συνάδελφοί του, προκειμένου να σταματήσουν τα 30 - 40 άτομα μετά το αποτυχημένο σήμα τους προς αυτά.
Ερώτηση: Γιατί δεν περικυκλώσατε του συγκεντρωμένους;

Απάντηση: Σε αυτά τα περιστατικά πάνε συνήθως άλλες υπηρεσίες. Μετά το μαχαίρωμα (σ.σ. οι συγκεντρωμένοι) έσπασαν σε πολλά σημεία. Ήταν σκοτάδι και δεν είδαμε αν είχαν ρόπαλα.

Ερώτηση: Γιατί δεν ρίξατε πυροβολισμό για εκφοβισμό;

Απάντηση: Η χρήση πυροβόλου όπλου σε κατοικημένη περιοχή απαγορεύεται.

Ερώτηση: Βάλατε χειροπέδες στο Γιώργο Ρουπακιά;

Απάντηση: Εμείς όχι. Τον είχαμε ακινητοποιήσει. Δεν του βάλαμε χειροπέδες.

Ερώτηση: Δεν τον θεωρούσατε επικίνδυνο ως ύποπτο φυγής;

Απάντηση: Ήταν πολύ ήρεμος.

Ερώτηση: Μα μόνος σας είπατε νωρίτερα ότι ήταν έτοιμος να φύγει.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Τρίτη (06/09).

Σχετικές ειδήσεις