ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Πολυετής κάθειρξη σε Ιρανό για αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση

Ηράκλειο: Πολυετής κάθειρξη σε Ιρανό για αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση

Σε ποινή κάθειρξης 19 χρόνων και 2 μηνών, με την έφεση να έχει ανασταλτική ισχύ, καταδικάστηκε σήμερα από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου ένας 45 χρόνος Ιρανός, για την υπόθεση της κατ’ εξακολούθηση αποπλάνησης μαθητριών γυμνασίου των Αρχανών.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον 45χρονο κανένα ελαφρυντικό για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων, επιβάλλοντας τη φυλάκιση και την καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης μίας φοράς το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο καταδικασθείς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε προβεί στις πράξεις του μέσα στον χώρο του σχολείου, με πρόσχημα ότι ήθελε να τον βοηθήσουν σε επιμετρήσεις που θα έκανε στον χώρο της αποθήκης, όπου ήταν επιβλέπων εκτέλεσης έργου.

Κατά την απολογία του. ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για αποπλάνηση, λέγοντας πως είχε υψοφοβία και ζητούσε βοήθεια από τα παιδιά. Είχε επίσης υποστηρίξει πως ή υπόθεση επρόκειτο για παρεξήγηση κι είχε ζητήσει ακόμα και συγγνώμη.

Σχετικές ειδήσεις