Εισαγγελική έρευνα για ΜΚΟ που εμπλέκεται σε σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων

Newsroom Newsroom

Εισαγγελική έρευνα για ΜΚΟ που εμπλέκεται σε σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων

Στο...στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται η δράση συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) η οποία έχει καταγγελθεί για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη  μεταναστών και προσφύγων.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (29/5) την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τις επέδωσε σχετική επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη. Ακόμη, ο κ. Μουζάλας προσκόμισε στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη.

Κατά την εν λόγω συνάντηση ήταν παρόντες και δυο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι οποία στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις Ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε αμέσως τις καταγγελίες στον οικονομικό εισαγγελέα και έδωσε παραγγελία για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας. Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό Μέγαρο ανέφερε ότι προσκόμισε την επιστολή του κ. Στυλιανίδη στην μόνη αρμόδια που είναι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με την επιστολή που φέρεται ότι απέστειλε προς τον Γερμανό ομόλογό του, στην οποία κάνει λόγο για καθυστερήσεις στη διαδικασία επανένταξης, μετεγκατάστασης και επανασύνδεση προσφυγικών οικογενειών από την πλευρά των Γερμανικών αρχών, ο κ. Μουζάλας επιβεβαίωσε ότι πράγματι απέστειλε την επιστολή- "μήνυμα", όπως είπε, προς την Γερμανία για την επιβράδυνση της μεταστέγασης και επανασύνδεση οικογενειών. «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Θα ήταν εύκολο για εμάς να καταγγέλλουμε. Όμως δεν καταγγέλλουμε, έχουμε διαλέξει την διπλωματική διαχείριση που είναι δύσκολη. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους που έχουμε. Θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία βάσει νόμου, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στους πρόσφυγες».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας έχει ζητήσει παράταση του χρόνου, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τις μεταστεγάσεις των προσφύγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved