ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών

Στην σύλληψη του φερόμενου ως «εγκέφαλου» κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και του συνεργού του έφτασε η Αστυνομική Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με την συνεργασία της υπηρεσίας αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για 34χρονο Έλληνα, γεωργιανής καταγωγής, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και τον 43χρονο Έλληνα, κατηγορούμενο ως συνεργό του πρώτου, που συνελήφθη στα Γιαννιτσά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα πέντε ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται.

Ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» φαίνεται ότι εμπλέκεται σε 11 περιπτώσεις παράνομης διακίνησης αλλοδαπών. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κατηγορείται ότι συντόνιζε τις διακινήσεις και κατηύθυνε τους οδηγούς-μεταφορείς των αυτοκινήτων. Ο δε συγκατηγορούμενός του φέρεται ότι «στρατολογούσε» υποψήφιους οδηγούς-μεταφορείς και λειτουργούσε ως «προπομπός», ενημερώνοντας για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους.

Το κύκλωμα φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε για τις παράνομες διακινήσεις, μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, προκειμένου να καθίσταται πιο εύκολη η διαφυγή τους σε περίπτωση εντοπισμού και πιθανής αστυνομικής καταδίωξης. Οι παράτυποι μετανάστες (προερχόμενοι από χώρες όπως το Μπανγκλαντές, το Ιράκ, το Ιράν, το Πακιστάν) στοιβάζονταν σε αποθηκευτικούς χώρους των αυτοκινήτων, κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για τη ζωή τους.

Η «ταρίφα» για κάθε διακινούμενο εκτιμάται, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ότι κυμαίνονταν μεταξύ 2.000 και 2.500 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη διάρκεια καταδίωξης τον περασμένο Απρίλιο, στον οδικό άξονα Κομοτηνής-Ξάνθης της Εγνατίας Οδού, αυτοκίνητο του συγκεκριμένου κυκλώματος που μετέφερε 14 παράτυπους μετανάστες εξετράπη της πορείας του, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας εκ των διακινούμενων. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε συλληφθεί ο 29χρονος Μολδαβός, οδηγός του αυτοκινήτου.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6/2017) στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Καπαμά, που τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων